marți, 16 decembrie 2008

Original nu înseamnă mai bun

De o săptămână, etajul6.ro este împărţit în două tabere: cei pro şi cei contra Media Night. Dacă studenţii s-au revoltat pentru că invitaţii balului sunt nişte anonimi ( MC Icsu, Kontrasens, Montuga), organizatorii s-au disculpat şi au dat vina pe lipsa sponsorizarilor. De aici au început controversele. Cei mai incisive am fost noi, studenţii, pentru că am anticipat un fiasco total. La celălalt pol, organizatorii au confundat un bal original cu unul reuşit. Şi iată că a venit seara mult aşteptată. Am fost sceptică, însă mi-ar fi părut rău dacă ratam Media Night-ul.

Pro

Mi-au plăcut bobocii. Andrei m-a uimit într-un mod cât se poate de plăcut la proba de dans. Cred că asta i-a adus locul doi. Evident, nu ar fi reuşit fără Alina, partenera lui ( care a ieşit Miss Boboc ). Ah, şi mi-a plăcut şi cravata lui Andrei, aşa că nu i-o mai înapoiez :). Cosmin nu a uitat coregrafia, degeaba îşi făcea astăzi griji. În privinţa emoţiilor, nu s-a înşelat, a tremurat ca un câine la injecţie ( noroc că l-a salvat Diana de două ori ). Dar a avut, cu siguranţă, cea mai originală şi amuzantă prezentare. Şi cei mai mulţi susţinători, aşa că a fost declarat cel mai popular concurent. Cosmine, important e să ne stea freza bine! Şi, ca să ştie toată lumea, mama lui mândră de el ;). Mya şi Răzvan au fost eleganţi şi serioşi. Aici au greşit puţin, au uitat că erau acolo să se distreze. Mya a fost spontană, a improvizat când i s-a rupt un toc, iar Răzvan era dulce când zâmbea forţat, de parcă ar fi fost el vinovat. Toţi sunt prietenii mei, aşa că, pentru mine, ei au fost cei mai buni.



Gata, acum încerc să fiu cât se poate de obiectivă. Piticu a vorbit câteva minute despre avantajele de a avea un blog şi despre cât este de important pentru un viitor jurnalist să scrie. “ Câţi dintre voi ştiu să scrie ca un jurnalist? Probabil nici unul, că de aia sunteţi aici, să învăţaţi” a fost, probabil, cea mai inteligentă replică a serii.

Şi mi-a plăcut prezentatorul. Nu, nu aruncaţi cu roşii, nu vorbesc despre MC-ul anonim, ci despre Claudiu, colegul meu de an şi membru ASJC. Balul putea fi compromis după ce s-a supărat Icsu şi nu a mai vrut să prezinte. Eu nu înţeleg de ce l-au mai plătit şi de ce nu a prezentat, de la început, Claudiu. Chiar dacă a avut emoţii, a vobit cursiv, logic şi în limba română.

Deşi e mic, clubul arată destul de bine, iar preţurile sunt … pentru studenţi. Organizatorii au fost creativi, au pus reviste pe fiecare masă, iar biletele s-au vândut sub forma unor legitimaţii de presă.

Contra

Avem bal, avem studenţi şi profesori de la jurnalism. Doar că evenimentul începe cu o oră întârziere. Şi intră pe scenă prezentatorul. Şi deschide gura. Mare greşeală, mai bine tăcea. Nenea ăsta nu ştia să spună FJSC. Fîîî Jîîî Sîîî Cîîî. Hai, vezi, nu a fost greu. După vreo cinci încercări ratate, a renunţat şi a prezentat balul “ celor de la jurnalism”. Cred că nici profii care au corectat textele de la admitere nu au avut parte de atâtea perle. MC Icsu ăla e un mare cretin. A încercat de trei ori să ne convingă că “ rolul informaţiei este făcută să vină la mass-media”. De ce să facem acordul cum trebuie şi de ce să vorbim româneşte? Nici măcar nu e logic. Păi eu învăţ în facultate că un bun jurnalist trebuie să caute informaţiile, nu că vin ele singure la mine. Dar important e că se lăuda că a învăţat pe cineva (nu reţin pe cine) limba română. Nene, parerea mea este ca tu ar trebui să iei nişte lecţii de limba română. Apoi a anunţat inviţii. I-a confundat pe cei de la Kontrasens (care, apropo, au cântat nasol) cu Eco Tic. Păi cum naiba să încurci o formaţie cu o organizaţie ecologistă? Apoi i-a prezentat pe cei de la Marie Claire şi a citit numele revistei exact aşa cum se scrie. Eu am înţeles, e idiot. Dar nu am înteles ce caută pe scena. Prost, prost, dar şi fudul?

Că tot am adus vorba de Eco Tic. Am înţeles, a fost sponsor al evenimentului. Dar proba în care bobocii răspundeau la întrebări legate de DEEE ( deşeuri de echipamente electrice şi electronice ) a fost delicioasă. Nu spun că bobocii au învăţat dinainte răspunsurile. Doar că participanţii s-au încurcat şi când s-au prezentat, însă răspunsurile la întrebările despre DEEE au fost prompte, fără bâlbâieli, foarte preţios formultate şi, evident, toate au fost corecte. Cam dubios.

Şi revenim iar la MC-ul nostru. Dacă nu ne-a convins de capacitatea lui de a vorbi corent, a încercat să ne convingă că ştie să cânte. Nici măcar acum nu i-a ieşit, căci toată lumea îl huiduia. În dorinţa disperată de a atrage publicul de partea lui, şi-a aruncat tricoul unor domnişoare din primul rand. Doamne, cât erau de scârbite saracele fete! După ce au călcat tricoul în picioare, cineva nu a mai rezistat psihic şi a aruncat bucata de material pe înapoi pe scenă. A fost singurul moment din prestaţia MC-ul anonim în care lumea, într-adevăr, a aplaudat. Păcat că nu pe el.

Organizatorii au intervenit, în cele din urmă, şi l-au rugat să nu mai cânte. Însă omuleţul ăsta s-a enervat atât de rău, încât nu a mai vrut să prezinte balul. Foarte bine, nimeni nu l-a rugat să rămână. După aia, Media Night a ieşit din mediocritate.

Am criticat atât cât m-a ţinut gura. Şi în continuare sunt de părere că balul a fost un eşec. E vina organizatorilor că nu au avut sponsori şi că au făcut o decizie foarte proastă când au ales prezentatorul evenimentului. Părerea mea este că, în proporţie de 80%, MC Icsu ăsta a stricat tot balul. Însă, până la urmă, nişte indivizi au muncit pentru a organiza ceva. Că le-a ieşit, că nu, asta e altă mâncare de peşte. Felicitări organizatorilor şi bobocilor şi am înteles cu toţii că original nu înseamnă neaparat mai bun.
Important e să ne stea părul bine! :)

15 comentarii:

Anonim spunea...

Defapt, Icsu s-a "funat" (ca sa zic asa, mai pe ocolite).Din cauza asta a fost cum a fost. Totusi avea contract semnat si un CV bun. Inainte de bal a facut repetitii si suna chiar bine. Dar deh...ce e mult strica. Din greseli invatam. Personal sunt foarte mahnita de atitudinea lui.

Si totusi, am observat ca sunt mai multe aspecte pro in acest bal. Imi zicea aseara cineva: "Daca balul de anul trecut a fost de cacat, asta a fost prost." Data viitoare o sa fie mai bine. Din fiecare experienta invatam.

Anonim spunea...

Anonimi.. anonimi, doar ca trupa MONTUGA este in toate top-urile, cluburile, play-list-urile posturilor de radio - nu numai din Romania. Pe de alta parte, judecand dupa reactia studentilor, prestatia MONTUGA a fost foarte reusita.

Anonim spunea...

...revin.
E adevarat, MC-ul poate nu a fost cea mai buna alegere; aici ai dreptate cu studentii dezamagiti. Dar daca iti amintesti reactia acelorlasi studenti la concertul Montuga, nu poti sa zici ca a fost cineva dezamagit. Chiar din contra! In plus, nu e vina organizatorilor ca nu au gasit sponsorizari. E pur si simplu o perioada nu tocmai ok pentru asa ceva...

Anonim spunea...

Mare dreptate ai cand spui ca MC-ul ala a fost de toata jena. Dar asta a fost singura greseala a organizatorilor- e drept, din cauza "lu' emsii" exista riscul ca intregul eveniment sa se incheie mai repede decat ma asteptam. In plus, daca mai auzeam o singura data "DA sau NU?", cred ca imi taiam venele.
Dar, dupa plecarea micutzului enervant, totul a fost ok! Si cred ca esti rautacioasa cand spui ca MONTUGA sunt anonimi. Pe langa faptul ca sunt cunoscuti, aseara chiar au fost foarte misto! Pup

Anonim spunea...

Cine a fost Miss şi Mister?
Dar profi şi studenţi (în afară de organizatori şi concurenţi) au fost?

Apropo, corect este "prompte", nu "promte".

Anonim spunea...

Tudora are dreptate, Montuga nu sunt anonimi. Sunt chiar de treaba baietii. Am stat cu ei in culise si au avut rabdarea sa comunice cu mine prin scris. Mi-au lasat o impresie foarte buna.

A, si programul incepea de la 21.00. De la 20.00 erati asteptati voi, studentii.

@ George Hari: Miss a fost Alina Anusca de la grupa 1, Mister a fost Alex Antonache.

Dyna spunea...

@sandy: nenea Icsu a fost o alegere extrem de proasta.

@lizard si tudora: da, cei de la Montuga au fost OK

@George Hari Popescu: nu stiu cum naiba am scris asa, dar stiu care este forma corecta. Multumesc pentru atentionare.

Miss a fost Alina Anusca, iar Mister a fost Alex Antonache. Dintre profi, au fost Horea Badau, Antonio Momoc, Romina Surugiu (care a plecat dupa jumatate de ora, probabil nu a mai suportat sa auda cum Icsu calca in picioare orice norma a limbii romane), Cristina Coman si Mihai Coman

Anonim spunea...

Nu mi s-a rupt tocul :)) Dar cum imi scapau sandalele din picioare, m-am gandit ca cel mai bine ar fi sa le dau jos si sa dansez fara ele :)) Icsu a stat ceva timp si cu noi prin culise si mi-a lasat o impresie destul de proasta. Aere de smecheras ... Claudiu ar fi trebuit sa prezinte de la inceput. Montuga mi-au placut. Au stat cu noi in backstage si au fost foarte comunicativi si de treaba. Mai ales cand am dat buzna peste ei pe scena :)) Mie mi-a placut balul. Vorbesc din perspectiva persoanei care a participat la Miss. A fost o experienta interesanta, am cunoscut oameni de treaba si mi-am facut noi prieteni. Multumiri voua, ca ati fost acolo, ca v-ati distrat si ne-ati sustinut. Multumiri si juriului, profesorilor prezenti care ne-au ascultat si ne-au vazut pe scena. Dintre profesori, l-am mai vazut si pe Antonio Momoc. A stat chiar langa scena si se uita mereu atent la noi. Una peste alta, felicitari tutoror concurentilor si organizatorilor!

Anonim spunea...

pai da, ca de mult voaim sa dansez asa....si am primit si lectii de dans gratuite ca premiu:))..de care nu o sa am parte...din pacate.

liberace. spunea...

Mă bucur că au fost mai multe pro decât contra. Am scris și eu despre evenimentul de aseară și nu pot decât să fiu de acord cu tine la Icsu. Mare om, mare caracter, mare supărare.

Cosmin spunea...

N-am tremurat ca un caine... :))

Vlad Ilaș spunea...

Pana mea, eu am văzut alt bal :)) Eu nu ştiam fazele cu tricoul :)) Cred că din cauză că eram mai în spate şi aveam chestii mai importante de făcut.

Anonim spunea...

Las ca la anu prezint io :))

Dyna spunea...

@lovingvama: Vlad, Vlad, daca esti atent doar la fete :)

@doomy : eu te sustin, daca promiti ca te imbraci in costum si ca iti iei scula cu tine (rotopercutanta sau ceva de genul asta) :))

Anonim spunea...

Un bal cu o organizare... superficială. Îmi pare rău că a ieşit astfel... am rămas dezamăgită :(