luni, 26 ianuarie 2009

Forumul FJSC – încă în picioare

George Hari Popescu a decis ca deocamdată forumul să rămână deschis. Probabil sondajul care indica 12 voturi pro şi 107 voturi împotriva închiderii forumului FJSC a fost factorul care a înclinat balanţa.

" În al doilea rînd, problema este că mi-aş dori ca mai mulţi profesori să intre şi să ajute cu sfaturi în secţiunea de meditaţii, pentru ca promovarea forumului să aibă suport. "

Şi eu mi-aş dori asta. Mi-aş mai dori ca profesorii să citească lucrările de seminar, nu să pună note după cum vor ei. Mi-ar plăcea să vorbească în limba română, tare şi rar, astfel încât să îi înţelegem şi noi. Mi-aş dori ca unii seminarişti să nu mai spună “ nu ma interesează ce faceţi voi la curs” şi să nu mai fumeze în sălile de clasă. Mi-aş dori ca profesorii care nu au intrat aproape niciodată pe forum să nu mă mai acuze că “prejudiciez imaginea facultăţii” pentru că nu vreau să fac practica la Ministerul Mediului ( sau Educaţiei, nu mai reţin ) . Chiar mi-ar plăcea să aflu ce se întamplă cu diploma mea de Bacalaureat, nu sunt sigură că mai există.

Dar astea sunt vise măreţe. Sistemul merge prost şi oamenii care vor să schimbe ceva sunt prea puţini. Anul trecut, deşi fiecare prof avea o săptămână în care ar fi trebuit să corecteze texte, candidaţii au primit cateva sfaturi doar de la doi profesori.

" Domnul decan va propune din nou în consiliu să se ofere meditaţii pe forum pe baza unei programări."

Dacă de asta depinde viaţa forumului, ar fi mai bine să se închidă de pe acum. Pentru ce să amânăm? A, da, ca să putem scrie în continuare în broşuri şi în prezentări că FJSC este singura facultate care pune la dispoziţie meditaţii gratuite oferite de profesori. Nicăieri nu scrie că studenţii, alături de un singur profesor, sunt cei care duc forumul în spate. Păi atunci e normal ca ăştia mici să nu aibă încredere în părerile studenţilor. Mergem cu Caravana prin licee, împărţim pliante la Targul Educaţiei şi facem prezentări în care spunem că profesorii sunt cei care supraveghează secţiunea de meditaţii gratuite. Deci aspiranţii la o carieră în jurnalism se aşteaptă să găsească profesori pe forum (speraţi degeaba!).

Şi, totuşi, din punctul meu de vedere, vina este a candidaţilor. Bine, sunt sceptici când vine vorba de criticile făcute de un student sau de un alt candidat. Nici o problemă, pot accesa meditaţii 2007 şi vor găsi acolo sfaturi ale profesorilor (şi alea puţine, e drept). Aşa că vor vedea că noi nu o facem pe grozavii, doar repetăm (de sute de ori) lucrurile pe care le-au spus dascălii, în scurta lor perioadă pe forum. Dar nici aşa nu e bine, pentru că “datoria noastră este să corectăm texte”, iar dacă trec două zile şi omuleţul nu a primit nici un comentariu la text, face scandal şi se simte nedreptăţit. Pe de altă parte, dacă îi spui individului unde greşeşte, deschide subiect nou în se plânge că l-ai descurajat, apoi îţi trimite un mesaj privat cu cele mai expresive înjurături. Eh, este şi ăsta un mod de a-ţi demonstra creativitatea.

" Să aşteptăm deci rezultatele obţinute în urma acestei măsuri luate de dl decan şi mai vedem apoi ce schimbări facem."

Putem să ne gândim de pe acum la măsuri, nu cred că se va schimba ceva pe forum. Sau amânăm închiderea forumului până când apare broşura pentru admitere 2009?

later edit:

În altă ordine de idei, în sfârşit comentariile sunt lizibile. Cineva foarte drag mie a rezolvat problema cu chenarele suprapuse. Mulţumesc mult!

9 comentarii:

Anonim spunea...

e o veste buna! :)

Dyna spunea...

Eu nu o văd ca pe o veste bună.
Chiar îmi doresc ca forumul să rămână dechis, însă nu în aceste condiţii.

Nu înţeleg de ce naiba etajul6 depinde de profesori, dacă a existat foarte bine şi fără ei acum. Noi am dus forumul în spate, nu profesorii.
Şi mă enervează şi mai tare faptul că decizia de a închide sau nu forumul va fi luată în funcţie de activitatea profilor pe forum. Şi ştim cu toţii că nu se va schimba nimic...

Anonim spunea...

E mult prea pedant discursul tau. Iti sta mai bine ironica decat analitica. :P

Pana una-alta, forumul s-a degradat mult (pot observa asta, chiar daca nu mai sunt atat de activ... sau partial chiar si din cauza/datorita acestui fapt). Oricum, foarte multi candidati sunt sceptici cu privire la comentariile noastre, asa ca de ce sa mai comentam?! Profesorii nu cred ca vor intra mai des... unii nici macar nu si-au respectat saptamana (ceilalti, exemplele pozitive, corecteaza 3-4 texte in cele 7 zile ale lor). Si plus ca, am mai zis-o, noi suntem mult mai duri decat profesorii. Noi am facut praf textele unor candidatii si aia au intrat. E penibil. Ne batem gura degeaba. Forumul mie imi trebuie pentru 'Cursuri de zi - anul 2'. Si pentru 'Pregatire pt admitere', sa le spun strict teoretic candidatilor trebuie sa scrie. In rest, sa dea banii pe meditatii. Sau sa vina cu mana in buzunar la admitere, ca au sanse.

Cosmin spunea...

Da, Mihai. Eu am venit cu mana in buzunar:)) Fleeex... Important era ca imi statea parul bine:>

Anda spunea...

Eu una am ţinut cont de sfaturile voastre, iar când aţi avut sesiunea am încercat să-mi îndrum "colegii" cu idei pertiente. Se pare că aceşti "omuleţi" cum îi numeşte Dyna (ce fain sună :D), au sărit şi pe mine. Deja am primit comentarii pe blog de la persoane anonime fustrate că le indic să scrie cu diacritice: "doamnisoara cu frisoare intelectuale"...chiar aşa de rea şi scorpie oi părea? Doar pentru că încerc la rândul meu să ajut? Iar faptul că mă străduiesc să-mi respect limba, nu să accept toate idioţeniile pe care le inventează nu mai ştiu eu cine peste noapte", înseamnă că am frisoane intelectuale? În fine, unii nici nu merită să le fie corectate textele. Toţi au pretenţii... Ăştia vor să fie minţiţi pe faţă. Dacă textul e praf şi le explici unde şi cum au greşit, o iau ca pe o critică. Probabil doresc să fie lăudaţi pentru orice text, bun sau prost, doar să fie încurajaţi... altfel... vai ce monştrii sunt studenţii că-şi fac timp să ne ajute... :|

Anda spunea...

Ups, am greşit! *le spune
:D mi-era gândul la unul singur.

Dyna spunea...

@ Anda: "vai ce monştrii sunt studenţii că-şi fac timp să ne ajute... :| " - adică " ce monştri sunt", nu?
:)

Anda spunea...

Exact! :)) Îmi tremuraa mâna pe tastă :))))
Joke :D

andrada spunea...

frate...:|
take five, dear.