marți, 24 februarie 2009

Diplome nerecunoscute

Sufăr de mania persecuţiei, aşa că îmi imaginam că doar eu sunt oropsită de facultate. Ştiam că nedreptăţi se întâmplă peste tot, dar credeam că FJSC-ul le întrece pe toate. M-am înşelat, în Moldova e mai rău.

"Câteva zeci de absolvenţi ai Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, din Iaşi , s-au adunat ieri la decanatul facultăţii, după ce vinerea trecută au fost înştiinţaţi că specializarea Limba şi Literatura Română nu este recunoscută. Foştii studenţi au fost anunţati de profesori că trebuie să se reînscrie în anul III şi să susţină examenele la o limbă străină, ca a doua specializare. Peste 150 de tineri aşteaptă să afle dacă diplomele lor de licenţă au vreo valoare sau nu. "

Articolul integral în EVZ.

4 comentarii:

krossfire spunea...

Nici in Romania FJSC nu e o problema atat de mare. La ASE au fost cazuri de oameni care au terminat cu 10 desi nu trecusera mai mult de 1-2 ori pe la facultate

Dyna spunea...

Am încercat să găsesc ceva despre acest scandal pe site-ul lor. Ori nu există asemenea informaţii, ori e imposibil să le găseşti, au un site extrem de întortocheat.

Pe de altă parte, mi se pare aberant faptul că decanul se mâdreşte că va suporta costurile. Adică nu vor plăti taxa. Şi asta doar dacă studeţii sunt de acord să se înscrie în vara acestui an. La anul, plătesc şi taxa. Dar problema nu e opreşte aici. Cei mai mulţi absolvenţi nu sunt din Iaşi. Aici intervin cheltuielile legate de transport, cazare etc. pe care mulţi dintre ei nu şi le vor permite.
Şi cei care îşi permit sunt nevoiţi să susţină 12 examene, din cauza incompetenţei unor tâmpiţi din sistemul de învăţământ.

Anonim spunea...

uite mai multe aici

http://somnulescu.com/?p=277

Anonim spunea...

he he... moldovenii ăştia... încearcă şi ei să ne copieze :D