duminică, 29 martie 2009

Despărţirea de forumul FJSC

După 791 de zile, am decis să mă retrag. Forumul FJSC nu mai este de mult timp o platformă în care se vorbeşte corect limba română ori spaţiul în care elevii de liceu apreciază ajutorul necondiţionat al studenţilor. Şi ajutorul profesorilor este, de mai bine de un an, inexistent. Poate nu am fost cel mai competent, cel mai obiectiv sau cel amabil moderator, însă am fost cel mai devotat. Dar orice lucru începe să pută dacă este împroşcat cu … noroi.

Iniţial, am decis ca eu şi etajul6 să luam o pauză, să văd cum îi merge fără mine. Apoi am realizat că despărţirea definitivă este inevitabilă. Eu nu reuşesc să fac compromisuri, nu pot să laud candidaţii care redactează texte mizerabile, nu pot să nu observ că nu se mai vorbeşte în limba română, nu vreau să îi scutesc pe candidaţi de efortul de a căuta informaţii. (în acelaşi subiect, poate pe aceeaşi pagină). M-am săturat să răspund de zeci de ori la aceeaşi întrebare, mi-e greaţă de tupeul şi aroganţa unor liceeni.

Au existat şi în anii trecuţi conflicte între membrii forumului. De cele mai multe ori, bătălia se dădea între mine şi un candidat. Am primit zeci de mesaje private în care eram ameninţată sau avertizată. Dar niciodată nu s-a ajuns la nivelul actual de nesimţire. Noi şi actualii boboci răsfoiam forumul înainte să punem vreo întrebare tâmpită şi ne asumam greşelile. Toate textele primeau comentarii, mai mult sau mai puţin ironice, însă pertinente. Şi candidaţii de atunci erau interesaţi să îşi îmbunătăţească stilul şi să se pregătească pentru admitere. Nu conta tonul mesajului, ci conţinutul acestuia. Noi organizam întâlniri ale candidaţilor, legam prietenii şi ne ajutam între noi,însă actuala generaţie de candidaţi este animată de spiritul de competiţie.

În această seară, am primit un mesaj care mă obligă să mă justific faţă de acea minoritatea a candidaţilor cu bun simţ:

Nu as vrea sa intreb masura indiscretiei, dar...ce te-a determinat sa iesi oarecum din ,,schema" (ma refer la sectiunea Meditatiilor gratuite)?
Da, rasfoiesc forumul, stiu in mare motivele, insa acum pari a fi radicala in luarea acestei decizii. De fapt, RADICALA!!! S-au adunat niste ani, probabil a devenit obisnuinta sau chiar placere de a-i ajuta pe ceilalti.
Imi pare rau ca s-a umplut paharul tocmai la noi, generatia 2009 (cat egoism, nu?

Prima oară m-am gândit la despărţirea de etajul6 pe 21 ianuarie. Atunci, Admin a propus închiderea forumului pe motivul că profesorii nu intră periodic pentru a corecta textile candidaţilor. M-am simţit nedreptăţită. Până atunci, pierdeam măcar o oră pe zi pentru a răspunde în secţiunea de meditaţii gratuite. Şi, de cele mai multe ori, replicile mele au fost pertinente. Profesorii nu au fost niciodată activi pe forum, dar comunitatea de la etajul6 s-a dezvoltat şi a progresat fără ajutorul lor. Deodată, munca noastră, a studenţilor, nu a mai fost recunoscută.

Dar iubeam prea mult forumul, aşa că i-am trimis e-mailuri lui Admin, în care l-am rugat să se răzgândească. Însă nu aceste mesaje l-au făcut să îşi schimbe opinia, ci anunţul conform căruia profesorii aveau să revină pe forum, de pe 23 februarie. Mai mult, s-a stabilit şi o programare a profesorilor care, vezi Doamne, vor corecta textele liceenilor care se visează Andreea Esca. De pe 23 ianuarie până acum, în secţiunea de meditaţii gratuite există doar trei mesaje scurte şi extrem de seci care aparţin profesorilor. Dar, aşa cum am mai spus, e important ca în broşuri şi în pliante să scrie că profesorii oferă meditaţii gratuite pe forumul facultăţii. Pe naiba!

În altă ordine de idei, actuala generaţie de candidaţi este extrem de leneşă. Nu doar că nu studiază forumul, dar ei mai şi pun întrebări ale căror răspunsuri se află pe aceeaşi pagină. Şi tot ei se simt nedreptăţiţi atunci când li se răspunde "caută singur, un viitor jurnalist se documentează". Mai mult, unii sunt atât de prost informaţi, încât confundă facultăţile:
nu sunt din bucuresti si din acest motiv as vrea sa stiu exact pt ca pe site nu scrie decat "jurnalism-stiintele comunicarii examen" ..aa si inca ceva.acolo scrie :pt stiintele comunicarii se pot alege intre limbile (...) dar de jurnalism nu precizeaza nimic concret.eu vreau la specializarea jurnalism si vreau sa stiu daca se poate ce anume se da la examen si cand este data.multumesc anticipat astept raspuns

Păi facultatea despre care vorbeşte ea este din alt film. Admiterea la FJSC constă în redactarea unei naraţiuni şi unei argumentări şi proba de limba română.

Alţi candidaţi evocă scuza penibilă a liceanului care are atât de mult de învăţat pentru examenul de bacalaureat, încât nu poate pierde trei minute pentru a căuta date despre admitere. Aşa că noi, moderatorii, avem timp la discreţie şi suntem datori să căutam informaţiile în locul lor.

Primesc cel puţin două mesaje pe zi, în care candidaţii mă roagă să mă uite peste textele lor. Am intrat ieri, am ales un text care avea foarte multe comentarii (dar nici unul argumentat), aşa că l-am corectat. Candidata, extrem de arogantă, s-a simţit nedreptăţită. Nu doar că nu a luat în considerare observaţiile pertinente şi argumentate pe care i le-am făcut, însă a considerat că am o problemă personală, tocmai pentru că am ales să corectez textul ei.
Chiar dacă îmi face plăcere ca textul să fie corectat de tine, pentru că eşti obiectivă, mai bine lasă.Mă pot lipsi. Dacă eşti nervoasă descarcă-te pe altcineva. Nu mă interesează problemele tale, dar neliniştile negative pe care le emani, dacă pot să spun asa, mă tulbură.

Dacă am puricat tot textul, am făcut-o pentru că am vrut să o ajut. Şi da, între timp m-a luat cu dureri de cap când am văzut, de trei ori, virgulă între subiect şi predicat. Dar observaţiile mele au fost obiective şi argumentate. Eu nu am văzut niciodată un profesor care să analizeze amănunţit un text, aşa cum am făcut-o noi, studenţii. Şi dacă domnişoara nu vrea să îi mai fie corectate textele, eu nu mă supăr, o bătaie de cap în minus. Ea are de pierdut.


Am ales trei exemple relevanate pentru a ilustra nesimţirea care domneşte pe forum. Noi, studenţii, suntem blamaţi de copiii răsfăţaţi care nu ştiu să primească critici. Şi dacă ei cer să nu le mai corectăm textele, dorinţă îndeplinită. Eu am profitat de secţiunea de meditataţii gratuite la vremea mea. Dacă „ghemurile de puf” au decis să distrugă meditaţiile gratuite, mie nu-mi pasă, eu am dat deja admiterea. Dacă ei vor să nimicească forumul, o fac pe pielea lor, sunt singurii care vor suporta consecinţele. E păcat totuşi că există copii (puţini) care muncesc, ţin cont de sfaturi şi îşi doresc să intre la FJSC!

Am decis să nu mai fac muncă voluntară pentru că nu înseamnă absolut nimic pentru nimeni. În schimb, se pare că profesorii îi ajută mai mult pe candidaţi, chiar dacă activitatea lor pe forum este egală cu zero. Şi, în final, renunţ la secţiunea de meditaţii gratuite pentru că etajul6 nu mai are nevoie de mine. Oricum, preconiezez că forumul se va închide până la admitere.

29 comentarii:

niken spunea...

Te înţeleg, sincer. Şi eu sunt moderator pe un forum, şi eu ştiu ce înseamnă să dai aceleaşi răspunsuri la nesfârşit. Din păcate, numărul leneşilor şi al nerecunoscătorilor este tot mai mare pe zi ce trece. Adevărul e că nu ai ce face în legătură cu acest aspect. Aşa sunt învăţaţi, aşa se manifestă. Eu le spun mereu "ghemelor de puf" că nu o să ajungă prea departe în viaţă cu atitudini de genul ăsta.

În altă ordine de idei, pe forum sunt şi persoane care apreciază munca voastră, a studenţilor. Poate puţine, dar sunt. Iar recunoştinţa unui elev sau un "mulţumesc" venit din inimă cred că valorează mai mult decât zece înjurături primite pe privat. Părerea mea

oana spunea...

trebuie sa marturisesc ca interesul meu pentru sectiunea "meditatii gratuite" de pe forum a scazut din momentul in care am intrat la facultate. dar nu de tot. ma mai apuca din cand in cand sa stau sa pierd o groaza de timp sa citesc si sa comentez texte.
in generatia mea stiam o multime de candidati. in generatia trecuta in jur de 10. in cea care urmeaza... vreo 3. forumul nu mai e ce a fost. daca noua ne comenta denisa sau deathpen, atunci cuvantul lor era lege. si incercam sa facem texte si mai bune. si era altfel atmosfera, si alta familiaritatea. am incercat noi sa ducem asta mai devreme, dar se pare ca nu ne-a iesit prea bine...
tare frumoase erau momentele in care noi si admin ne puneam de acord sau nu pe un anumit subiect, cand eram cu totii interesati de ce se intampla pe forum... nu zic ca noi am fost cea mai buna generatie. dar am fost generatia care a facut istorie. si asta inseamna mult pentru mine, pentru ca o sa raman mereu cu amintirile alea.

oana spunea...

*departe (nu devreme).
multumita acum? :))

Cosmin spunea...

Asa cum tu iubesti forumul, asa eu iubesc Steaua, atlul iubeste o alta echipa, sau orice altceva.

Incercati ca inainte sa ne catalogati, sa ne priviti prin prisma propriilor voastre pasiuni.

Libertate pentru suporteri!

Complex de Contradictii spunea...

Eu ma documentam din clasa a9-a despre FJSC si ma bucur ca am prins forumul in perioada lui de glorie. Vremuri frumoase cand ne intalneam 30 de candidati inainte de examen...Hard Rock Cafe:|..am dat 8 lei pe un Tuborg la 330:)).
Sunt de acord cu tine, forumul e pe moarte....

mihai spunea...

Mie nu lupta cu nesimtirea candidatilor mi se pare cea mai grea, ci aceea cu dezinformarea (sau mezinformarea) pe care o propaga ei. Sunt foarte putine voci avizate care inca mai comenteaza texte constant (sau numai 2: tu si Candidcam). Daca si tu capitulezi, atunci forumul va ajunge un camp de bataie intre candidati. Vor castiga cei mai tari in gura. Rezultatul: nimeni nu va sti ce se cere si cum trebuie sa scrii la admitere. Tu te implici prea mult, ti-am mai zis-o. Incearca sa te distantezi, citeste si comenteaza 2-3 texte pe saptamana. Si, in limita timpului, vorbeste si cu cei care te adauga pe mess, daca vor sa afle chestii utile care nu sunt pe forum si nu sunt impertinenti. Mai multa osteneala nu merita. Desi trebuie sa recunosc ca m-am apropiat cat de cat de 2-3 persoane si din "generatia 2009". Dar oricum nu se compara cu "generatia 2008", de unde am cele mai multe cunostinte, si, evident, cu generatia mea, unde am legat cele mai trainice prietenii. >:D<

Anonim spunea...

trist...

pe mine unul m-au ajutat foarte mult criticile primite pe forum, pe vremea când eram un simplu candidat.

cât de mult m-au ajutat? eram praf şi în două săptămâni (câte mai erau până la admitere) pot spune că deja avansasem destul de mult. destul cât să reuşesc să intru la fjsc.

nu-i nimic. poate renaşte (cândva) forumul din propria cenuşă! :D

Aura spunea...

CELEI CARE PLEACĂ
Ion Minulescu

,,Tu crezi c-a fost iubire-adevărată...
Eu cred c-a fost o scurtă nebunie...
Dar ce anume-a fost,
Ce-am vrut să fie
Noi nu vom şti-o poate niciodată...

A fost un vis trăit pe-un ţărm de mare.
Un cântec trist, adus din alte ţări
De nişte pasări albe - călătoare
Pe-albastrul răzvrătit al altor mări
Un cântec trist, adus de marinarii
Sosiţi din Boston,
Norfolk
Şi New York,
Un cântec trist, ce-l cântă-ades pescarii
Când pleacă-n larg şi nu se mai întorc.
Şi-a fost refrenul unor triolete
Cu care-alt'dată un poet din Nord,
Pe marginile albului fiord,
Cerşea iubirea blondelor cochete...

A fost un vis,
Un vers,
O melodie,
Ce n-am cântat-o, poate, niciodată...
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Tu crezi c-a fost iubire-adevărată?...
Eu cred c-a fost o scurtă nebunie!"

E destul de transparentă ,,relaţia" ta cu forumul FJSC. Se vede că ai pus suflet, chiar dacă nu în forme mieroase întotdeauna. Şi a fost mai bine pentru noi. Ne-ai lăudat şi ne-ai criticat! Îmi amintesc că prima oară m-ai felicitat. Nu îmi venea să cred. citisem nişte revolte înainte la adresa ta. Apoi m-ai criticat pe bună dreptate.
Îţi mulţumesc şi poate vei reuşi să treci peste tot.

E frumoasă poezia asta, nu prea se potriveşte situaţiei, dar măcar titlul rezonează cu cel ales de tine pentru articol. Şi a fost o lungă nebunie...

misha spunea...

Din tărăşenia asta în care s-a transformat forumu' nu prea a mai rămas nimic bun. Mă bucur totuşi că am prins câteva luni la începutul acestui an în care lucrurile mergeau bine şi în perioada asta am învăţat multe. Ce mă supără este faptul că eu şi alţii ca mine vom fi privaţi de acele prietenii virtuale legate între candidaţi, de întâlnirile dinainte de examen etc. Începuse promiţător operaţiunea «meeting people», dar s-a sfârşit la 4-5 persoane. Şi sincer, cu multe din «puţicile» de pe forum care se gratulează în comentarii nici n-aş vrea să am vreo treabă. Mă bucur că îmi sunt contracandidate şi că aroganţa şi pupincurismul lor nu le vor aduce note mari la examen. Mă tem însă că vom fi o generaţie «handicapată» dacă unele din specimenele astea ajung studente FJSC alături de noi, aştia care visăm la treaba asta. Ori ne scuipăm ca ţiganii pe coridoare ori nu ştiu...
Subscriu la ceea ce a spus Mihai...ce-i prea mult strică şi asta ai văzut acum că s-a întâmplat.
Subscriu şi la ceea ce a scris Aura, îl ador pe Minulescu...
Sper totuşi că vei acorda mucioşilor ca mine în continuare ajutorul tău...:(

Anda spunea...

În sfârşit reuşesc şi eu să scriu un comentariu. Boala m-a "atacat" urât de tot. Asta, probabil, după mesajul meu de pe forum în care mi-am expus toată dezamăgirea despre majoritatea persoanelor din această generaţie. Gândurile rele ale acelor candidaţi au trimis spre mine virusul. :)) Hai că nu mai glumesc şi trec la subiect.


Şi eu am trecut prin lucruri asemănătoare, m-am consumat, m-am ofticat, nu înţelegeam de ce unii oameni sunt aşa cum sunt.


Când am intrat prima oară pe forum şi v-am întâlnit pe toţi, am simţit ceva de genul: "Da, aici mă simt cel mai bine !" Nu mai zic de Halloween. În momentul în care am păşit pe culoarul întunecat şi cu lumânări, atunci mi-am zis: "Da, aici este locul meu!"

Sfaturile pe care le-am primit de la dyna, callypso, oana şi mulţi alţii m-au făcut să-mi doresc din ce în ce mai mult să scriu corect şi cât mai bine. Şi, cred eu, am reuşit. Cât despre comentariile pe care le primeam, da, poate păreau puţin ironice, dar scopul lor era să mă întărească. Spre bucuria mea, am prins esenţa acestor lucruri şi nu am sărit ca o comunistă sau un kamikaze disperat asupra lor. Simţeam provocarea, iar asta mă făcea să lucrez mai mult. Ţin minte... ajunsesem să fiu stresată dacă nu postam măcar un text pe zi. Pentru liceu... nu mai făceam nimic. De când îmi trimisese prietena mea broşura, numai cu ea stăteam pe bancă şi scriam texte, iar când trecea profesorul deveneam instantaneu interesată de oră. În momentul în care dirigina mă ruga să mai scriu şi eu ceva la română, eu ridicam încântată o carte de ortografie şi spuneam că lucrez în cadrul materiei sale. Toate mergeau "ţais".

Încetul cu încetul, au apărut persoane noi pe forum. Cât a ţinut sesiunea, am încercat să aplic sfaturile învăţate pe textele noilor candidaţi. Am fost cât s-a putut de obiectivă şi nu îmi era ruşine să-mi susţin anumite poziţii. Nu am folosit niciodată dulcegării, neavând niciun interes faţă de nimeni. Forumul FJSC m-a făcut să mă simt ca într-o echipa, însă din ianuarie şi până acum simt numai tensiune şi competiţie.


Ţin minte, într-o seară, eram dezamăgită de această întorsătură şi ţi-am spus că nu sunt sigură, dar eu nu cred că voi mai posta pe forum. M-ai întrebat de ce şi mi-ai cerut link, crezând că s-a întâmplat ceva, însă eu ţi-am spus că "în general", pentru că vedeam tot felul de corecturi idioate, comentarii şi păreri neargumentate, ce mai... devenea un mare "rahat" şi ipocrezia ipocreziilor, mesajele unora arăta pupincurism la maxim! (scuzaţi vocabularul).
Am încercat să discut cu persoane de vârsta mea într-un mod diplomat, RAŢIONAL, dar tot ceea ce spuneam era interpretat greşit sau, mai rău, se simţeau alte persoane care nu aveau nicio treabă. Atunci, mi-am dat seama că nu e vina mea şi analizând situaţia, mi-am dat seama că mulţi sunt idioţi. Sună urât şi poate dureros pentru unii, dar aşa este. Unii nu ai nicio treabă cu viaţa, dacă aşa se poartă pe forum, cum dracu vor se vor adapta unui oraş străin? Vor venii părinţii în fiecare weekend să le gătească, să le facă curat, să le rezolve conflictele cu x şi y? Asta este cauza pe care am identificat-o eu... Sunt imaturi, irealişti şi iresponsabili. Nu mai spun de teribilismul şi nenorocirile prin care aceste suflete inocente trec în urma unor comentarii dure, DAR CONSTRUCTIVE (ceea ce ei nu văd)
Cred că am pălăvrăgit mult şi fără rost.

Părerea mea, dyna, continuă să intri pe forum, doar să mai citeşti două-trei mesaje, să te minunezi şi să nu-ţi vină să crezi câtă prostie este în lumea asta... grav este că... în loc să scăpăm de ea... în fine. Cale de întoarcere nu prea e... şi nu cred că ar avea rost să facem revoluţie, deşi eu aş fi în stare să îi scutur puţin şi să-i aduc cu picioarele pe pământ.

Puţinii candidaţi care sunt "OK" :)) măcar aceştia să stea uniţi. Ce naiba, spartanii erau doar 300... Ce ştiti să faceţi candidaţi? FJSC! FJSC! Exact :D

Pupici la toţi, sper să mă vindec mai repede, îmi pare rău că nu voi ajunge pe 4 în Bucureşti, dar sănătatea nu mă lasă. Mă oftic, da!

În legătură cu forumul, e bună decizia ta, dyna, dar gândeşte-te că mai suntem şi noi, nişte omuleţi ciudaţi care te înţelegem perfect. ;D

Noi suntem de la FJSC...
hmmmm.......

VREM să fim de la FJSC \:D/

Dacă am scris ceva greşit, scuzaţi-mă. Creierul nu funcţionează la parametri corespunzători. ;D

fr spunea...

pacat

Un oarecare spunea...

Pe alocuri amuzant apelul tău public. Dyna, în primul rând vreau să fiu cinstit şi să recunosc cât m-ai ajutat acum ceva timp pentru faptul că te-ai uitat pe nişte texte, mi le-ai corectat, ţi-ai dat interesul, ai scăpat o mulţime de săgeţi sarcastice, dar măcar ai fost obiectivă.

Am înghiţit în sec şi am tăcut pentru că aşa trebuia. Ştiai mai multe decât mine şi erai acolo unde voiam eu să ajung. Totuşi, ochelari de cal n-am avut, nu sînt psiholog, dar anumite lucruri erau evidente. Tu, din clipa în care ai luat la facultate, şi asta, cu chiu cu vai, ţi-ai construit stima de sine pe spinarea nefericiţilor de candidaţi. Erai, mă rog, ai fost întotdeauna, inclusiv în ultimul post, victima absolută a unor nesimţiţi inculţi care nu ţi-au apreciat dedicarea total gratuită, altruistă, fără urmă de câştig propriu. Parţial sfruntat. De ce parţial ? Pentru că am decenţa să recunosc că ai primit critici tâmpe de la nişte persoane cărora le-a venit ideea cu jurnalismul uitându-se pe Kanal D, ştiu.

Forumul ăsta te-a făcut o persoană cunoscută, stimată, temută chiar. Şi asta îţi place, ţi-a plăcut dintotdeauna şi din această cauză ai rămas mereu, te-ai zbătut ca un peşte pe uscat şi, culmea, acum înainte de a se închide forumul joci cartea aia ieftină "You can't fire me, I quit!" Subtil, poate nu îndeajuns de subtil.

În fine, m-am lungit deja prea mult şi deja par aproape la fel de frustrat ca şi tine. Uite numai cît m-am implicat!

Eu zic să-ţi vezi de treabă, să încerci să-ţi construieşti notorietatea scriind o ştire bună, un reportaj de calitate. Virgule poate învăţa omul să pună şi, dacă nu vrei să rămâi veşnic cel mai bun corector de la Evenimentul Zilei, concentrează-te pe ceva care să-ţi fie cu adevărat de folos. Cel puţin la nivel material.

M-ai învăţat să pun virgule, dar m-ai scârbit cu maniera parazitară în care îţi construieşti stima de sine.

P.S. : ca dovadă că ţi-ai dezvoltat un fel de defect profesional, după aproape trei ani în care faci asta pe nerăsuflate, prima ta revanşă va fi să-mi cotrobăieşti textul după greşeli. Caută, sînt probabil o mulţime. Nu-mi pasă.

Încă ceva, sînt şi mai mari şanse ca tu să nu ai tupeul să-l laşi publicat la comentarii şi să îl ştergi mişeleşte. N-ai face decît să-mi dai mie dreptate.

Ioana spunea...

Buna !
Ma numesc Ioana, sunt (aproape) absoventa de liceu si mandra (dar cam tarzie) candidata la FJSC. Am dat de tine prin niste link-uri de pe etajul6 si am indrazneala de a te ruga (fireste, daca inca mai ai disponibilitatea, timpul si aplecarea necesare pentru a ajuta chiorii care se vor studenti :P) sa arunci un ochi pe cateva dintre 'creatiile' mele...si sa-ti dai o parere. Asadar, risc sa las aici o adresa de e-mail, constienta fiind ca va deveni publica, dar in speranta de a primi un raspuns...favorabil :-S... Multumesc anticipat !!!

russian_arsenic@yahoo.com

P.S. : Am citit post-ul legat de aventurile tale cu eleva cea nesimtita si sunt de parere ca nu a avut inspiratie. Eu ti-as fi instalat o camera de luat vederi in vizorul usii sau ti-as fi escaladat blocul in zorii zilei cu eseurile in dinti :D

P.P.S. : Glumeaaaam ! De fapt, ti-as fi instalat niste senzori de presiune sub salteaua patului, ca sa stiu cand sa te sun ! :D

Dyna spunea...

@niken: ai drepate, o persoană pe care am reuşit să o ajutăm şi care apreciază munca noastră înseamnă mai mult decât zece mucoşi răzvătiţi.

@oana: aşa , noi am fost generaţia care a făcut istorie.

@Andrei: întâlnirea din Hard Rock a strâns peste 40 de membri ai forumului. Cred că septembrie 2008 a fost, într-adevăr, perioada cea mai glorioasă a forumului.

@mihai:da, aşa este, forumul ne-a adus nouă cele mai trainice prietenii. >:D<

@blogdefitzze: mă îndoiesc că va renaşte, am motive bine întemeiate

@Aura: mulţumesc

@ Misha, Anda: am spus că nu ma mai interesează secţiunea de meditaţii gratuite, nu că nu vă mai ajut.


@ Ioana: Îmi poţi trimite textele la dyna.robu@yahoo.com . Mă uit peste ele când am timp.

@ Un oarecare: imediat vine şi răspunsul pentru tine

Dyna spunea...

Un oarecare: ar fi fost drăguţ dacă ai fi avut decenţa să te semnezi, nu să te ascunzi în spatele anonimatului.

Sunt conştientă că sufăr de mania persecuţiei, de aceea n-am postat acest articol mai devreme. Dar nu sunt eu cea nebună, din moment ce atâtea persoane (unele cu care am avut conflicte în trecut) îmi împărtăşesc părerea. Activitatea pe forum m-a făcut cunoscută unde? Ah, tot pe forum. Printre persone pe care nu le-am văzut niciodată sau printre puţinii mei colegi activi pe etajul6. Mai multă notorietate nu mi-a adus forumul.

Şi da, ai dreptate, m-am zbătut pentru forum şi am fost cel mai activ membru. Şi am spus în nunumărate rânduri şi motivele pentru care am făcut-o. Dacă tu crezi că ma ajută cu ceva faptul că nişte liceeni pe care nu îi cunosc mă respectă/se tem de mine, te înşeli. Eşti extrem de supericial. Dacă ai fi fost pe forum în perioada 2007-2008 sau dacă te documentai înainte de a da acest comentariu şi citeai discuţiile de pe forum din acea perioadă, probabil nu ai mai fi fost atât de incisiv.
Pe de altă parte, cu tot respectul: ai o mare problemă de logică. Tu spui că " acum înainte de a se închide forumul joci cartea aia ieftină" . Modestia sau bunul simţ nu sunt punctele mele foarte. Forumul se va închide (probabil) pentru că eu şi alţi colegi ne-am decis că nu merită să ne implicăm, noi am fost cei care au ţinut etajul6 în viaţă în ultimii doi ani. Deci ordinea corectă este " dacă noi renuntăm, forumul moare", nu "dacă forumul moare, noi renuntăm".

S-u stins de ceva timp frustrările mele legate de nota de la admitere sau de dobitocii care pierd minute preţioase ca să-mi trimită mesaje private pline de înjurături, dechid subiecte pe forum doar pentru a-mi dovedi mie că eu sunt o frustrată, caută zilnic pe google " dyna fjsc" sau îmi lasă comentarii lipsite de logică.

Eu sper că ai laut o notă onorabilă la admitere şi, dacă eşti student FJSC, ştii măcar să nu pui virgulă între subiect şi predicat. Oricum, standardele scad în fiecare an.

Mihai spunea...

Un oarecare:

Vad ca persista laitmotivul asta "Dyna de-abia a intrat la facultate". Insa ati vazut si voi cat de irelevante sunt rezultatele de la admitere. Conteaza, pana la urma, ca a intrat la zi, iar acum este la buget. Dyna nu e o victima, e pur si simplu prea dedicata nu forumului, ci ideii de forum sau lucrului pe care l-a reprezentat forumul pentru ea.

N-am niciun dubiu ca Dyna va scrie stiri bune, dar pentru asta trebuie sa se perfectioneze. Pentru asta, merge la ore si nu-si baga picioarele in ea de facultate ca sa se laude colegilor ca... "merg la munca, dati-va drq de tocilari, stati voi la fuckultate".

Oricum, un oarecare, tu poti sa crezi ce vrei despre Dyna, crede-ma ca pe ea n-o intereseaza decat parerile oamenilor care o cunosc si pe care ii considera de incredere. In rest, esti off-topic.

P.S.: Uite ca a aparut comentariul tau pe blog. Deci n-ai dreptate.

Dyna spunea...

Mihai, ai dreptate. Îmi pasă de ce cred cei apropiaţi mie sau aplec capul la critici pertinente, argumentate, făcute de persoane avizate! Mulţumesc pentru votul de încredere. >:D<

Un oarecare, astfel îmi hrănesc eu stima de sine, cu prieteni adevăraţi, care mă susţin şi cred în mine. Faptul că am fost "scorpia forumului" nu are nici o legătura cu respectul de sine.

Acelaşi oarecare spunea...

Pentru Mihai. Logic că urma să-mi publice comentariul :). A fost cea mai simplă metodă să-l văd acolo. Apel la orgoliu şi ocazia de a-şi spori comentariile cu câteva în plus. Nu e nevoie să fii licenţiat pentru asta.

Dyna : Mă rog. Eu am spus ce am avut de spus şi nu mă aşteptam la mărturisiri cordiale, mustrări de conştiinţă sau epifanii în fapt de seară. Numeşte-o un fel de refulare, dacă vrei.

Nu m-am semnat pentru că nu mi s-a părut relevant. Nu e acelaşi lucru, în ultimă înstanţă ? E de ajuns să spun că am citit tot din ce s-a scris din 2007 încoace pe forumul ăla. Nu ştiu, ce-i drept prea multe despre operele de artă ale mai tinerilor aspiranţi din viitoarea generaţie 2009. Sunt de acord că standardele scad. Dar când văd o persoană care judecă o alta pentru o virgulă (nu, nu una între subiect şi predicat) nu pot să nu mă întreb cine e cu adevărat superficial.

Crede-mă, activitatea de pe forum nu te-a făcut cunoscută doar acolo, o ştii şi tu. Dar n-o să dezvolt prea mult subiectul, nu din lipsă de argumente, ci din lehamitea de a începe o ceartă de mahala, un nou conflict între tine şi lumea ingrată care complotează constant împotriva-ţi.

Aţi uitat, şi tu şi Mihai, că ţi-am recunoscut meritele şi nu am făcut-o ironic.

Felul în care te comporţi încă, victimizându-te într-o circumstanţă pe care ai ales-o tu, benevol, fără să-ţi sufle nimeni în ceafă, e totuşi relevant pentru tot ce am spus în primul comentariu.

De aici, capitulez mândru. Să-ţi fie drumul încununat cu lauri, ştiri bune (dacă insişti) şi multă carne proaspătă de candidaţi. Bine, poate aici puţină ironie. Îţi trebuie, în fond, activitate şi pe blog.

Dyna spunea...

Acelaşi oarecare: mă depăşeşte logica ta. Ce legătura are publicarea comentariului cu orgoliul meu şi cu ce mă ajută un comentariu în plus?
Şi nu, nu era acelaşi lucru dacă te semnai şi îţi asumai nişte afirmaţii făcute în necunoştinţă de cauză. Ai citit tot ce s-a scris din 2007 pânp acum pe etajul6, dar nu erai pe forum în 2007, când eram noi (eu şi Mihai) candidaţi şi nici nu ştii ce se întâmplă cu actuala generaţie de candidaţi ( pe asta nu am înţeles-o, o fi de la oboseala). Printr-un raţionament mai logic ca al tău, am dedus că ai dat admiterea în 2008. În acea perioadă, eram foarte activă pe forum. Bănuiesc că redactai texte proaste, eu ţi le corectam obiectiv şi argumentat, iar tu încă eşti frustrat. Nu sunt sigură dacă ai intrat sau nu la FJSC.

Şi notorietatea pe care spui tu că mi-a adus-o forumul face parte dintr-un raţionament foarte alambicat. Singurii cărora le pasă de forum sunt candidaţii. Şi ei uită de etajul6 cum intră la facultate. Activitatea de pe forum nu mi-a adus nici un fel de beneficiu sau notorietea despre care vorbeşti tu. Deci nu, nu ştiu unde m-a făcut cunoscută etajul6, poate mă lămureşti. Ai provocat o discuţie şi, în lipsă de argumente, capitulezi. Găseşti aici adresa mea de mail, te provoc la o dezbatere, deşi mă îndoiesc că silogismele tale mă vor convinge.

Andela spunea...

Pfff... incep prin a-ti zice ca TE IUBESC, FEMEIE (speranta adormita, de fapt :d :d). Stau si ma gandesc ca la noi a fost dragoste cu nabadai, ca ne-am certat pe forum pentru ca mi-ai criticat un text si eu m-am simtit atacata. In plus, se bagase si Mihai sa iti ia apararea. Apoi am inceput sa ne intelegem foarte bine, sa vin special pentru tine in a2a zi de caravana, sa vorbim pe mess, sa te iubesc ;;)
Hard rock cafe... da... si eu am dat 8 lei p un sfert de pahar cu suc, umplut cu multe cuburi de gheata :|
Cand zici forumul FJSC, clar zici Dyna, asa ca nu vad cum ai putea renunta. Esti o persoana publica :p Nu iti poti lasa balta fanii, nu poti renunta la ceva ce ai facut cu atata placere din cauza unor copii razgaiati care mai au mult pana ce se vor maturiza si vor stii sa isi asume niste critici. Nici sa nu te gandesti ca nu vei mai corecta texte. Vei face asta pana ce forumul ma disparea. Tu esti mult mai matura decat viitorii candidati...posibilii candidati...Nu va mai fi niciodata ceea ce a fost, asta e clar. Generatia mea, admiterea 2008, a fost si va ramane cea mai frumoasa. Niciodata nu se vor mai lega prietenii intre atatia candidati, nu vor mai exista iesiri in aer liber, pana seara tarzi, in nopatea de dinainte de examenul de admitere.
Mai tii minte cand imi stergeai lacrimile de pe fata inainte si dupa examenul de admitere? Cand imi zicea ca am avut o idee geniala, desi era chiar banala, la subiectul de descriere?
Forumul FJSC = Dyna, Mihai, Oana, Mya...
Nu renunta la asta. Dedica-ti macar 30 de min din viata ta acestui site care a fost candva viata noastra.
Poate ca daca noi, cei care am reusit sa formam o comunitate, studentii anului 1, candidatii din toamna 2008, ne-am stradui sa readucem pe culmile de glorie site-ul, ceva s-ar repara. Ar fi o idee buna de luat in seama, nu?
Te iubesc, copil frumos :*:*:*

Rotaru Adrian spunea...

Te rog nu te supăra pe acest comment... însă mai bine cer iertare decât permisiune. Eu abea te cunosc de 2 zile de când am intrat de prima oară pe blogul tău şi-am vorbit cu tine pe mess... chestia aceea cu Revista Online (trecem peste, era doar o idee), ţi-am citit tone de articole (şi nu obsesiv, ci cu interes) am postat şi câteva lucruri pe blog (multe erau porcării, recunosc)... şi crede-mă când îţi spun: tu, mihai (singuri pe care-am ajuns să-i înţeleg) aveţi ceva, ceva ce nu puteţi explica. Şi în ciuda faptului că este specializarea voastră să folosiţi cuvinte pentru a explica diverse fenomene, nu există cuvinte pentru aşa ceva. Este unic. Chiar magic. Nu-i da cu piciorul. Aşa am făcut şi eu mai de mult, este ceva pentru care nu mă v-oi putea ierta nici o dată. Eram plin de orgoliu, până când acesta a devenit un zid impenetrabil. Dar ei? Candidaţii 2009? Sunt tineri, au foarte multe de învăţat. Mai ţii minte ce-ai simţit când ţi-ai găsit pentru prima oară cercul tău inert de prieteni? Te rog, de dragul lor, nu le lua această şansă. Spuneai că forumul nu te-a ajutat cu nimic... simcer, n-am de unde şti dacă asta simţi cu adevărat. Dar ceea ce ştiu este că Soarta tinde spre o voinţă proprie... nici nu poţi începe a-ţi imagina din câte direcţii pot sosi prieteni, atâta timp cât încercăm. Cel mai important lucru din lume. Să încerci. Încearcă să continui.
Şi scuză-mă dacă asta sună un pic sarcastic, dar este adevărul: eu am ajuns să te cunosc pentru perseverenţa ta, pentru chibzuinţa de care dai dovadă, precum şi pentru munca depusă. Dar mai presus am ajuns să te respect pe tine (poate şi pe mihai) pentru ceea ce sunteţi. Aşa te văd eu. Şi cred că vorbesc în numele TUTUROR când îţi spun, că dacă tu ieşi din cursă şi fugi... renunţi la tot ce-ai făcut până acuma... atunci poate acea încredere în tine a fost prost pusă. Şi categoric fusese timp irosit degeaba.
Tabla a fost aşezată. Piesele se mişcă. Este mutarea ta...

Mihai_ spunea...

Adrian,

Are ceva substanta mesajul tau. Eu, fara forum, nu intram la facultate, clar. Ti-am explicat si intr-un mesaj privat, eu ori scriam bombastic, ori jurnalistic. Inainte sa descopar forumul, nu aveam niciun dubiu ca voi intra. Imi spuneam: "Eh, text liber, am fost in 8 tabere de creatie etc". De-abia dupa ce am cunoscut forumul, mi-am dat seama cat de greu va fi sa intru. Dar, cu ajutorul a doi dintre cei mai buni prieteni ai mei, am reusit. Le-am numit aici pe Dyna si Oana (si ea tot moderatoare). Noi am fost prima generatie cu forum. Normal, pentru cei care erau deja studenti in 2007, ideea de forum era draguta, interesanta. Insa pentru mine, Dyna, Oana si ceilalti colegi ai nostri a fost o adevarata mana cereasca. Si o foarte buna actiune de PR: a eliminat aproape total speculatiile cf carora la FJSC s-ar intra pe pile. Fara falsa modestie, Dyna, Oana, eu si ceilalti colegi ai mei de generatie cu adevarat interesati de forum stim cel mai bine cum se scrie un text si ce se cere la admitere. Din acest motiv ne enervam atunci cand candidatii total neexperimentati vin si ne iau peste picior in necunostinta totala de cauza.

Deocamdata, forumul e in coma, traieste din inertie, respira in principal prin "aparatul" Dyna. Mai sunt cativa actori in rol secundar: candidcam (studenta in anul 1), eu, d-na profesoara Madalina Moraru, cativa candidati foarte activi. Daca Dyna ar vrea cu adevarat sa se desparta de forumul FJSC, si-ar sterge contul. Ceva o tine insa aici. Eu stiu. Multi "boboci" de acum o stiu si ei. Ar fi bine daca ati incepe si voi sa intelegeti.

NoOne spunea...

Dyna, vezi tu... lumea e aici jos si cerul e acolo sus. Cel putin o data in viata credem ca avem aripi si putem ajunge de "aici"-"acolo". Cel putin odata in viata cineva ne loveste pe la spate sau ne pune o piedica in urma careia ne spargem capul de asfalt. Cel putin o data in viata ne incearca dezgustul pentru insolenta unora si prostia impertinenta a altora.

O eleva m-a intrebat de ce stau dupa ore acordand din timpul meu celor ce aveau nevoie de el. Si tot ea mi-a proorocit ca nu va dura mult. Nu numai ca n-a durat mult... dar am renuntat la a ma numi "profesor".

Tii minte cand imi spuneai: "nu o sa va iert niciodata ca ne-ati lasat - ca ati plecat". Tu de ce intorci spatele si vrei sa-ti vezi de treaba? Sa fie oare pentru ca tu te straduiesti mai mult decat o fac EI? Sa fie pentru ca-ti dai seama ca nu poti schimba eva cu adevarat?

Nu stiu. Tu sa-mi spui.

Ca si tine insa nu-mi pare rau de nimic. Cat am facut ce am facut, am facut asa cum am vrut eu nu cum trebuia sa fac si cand am plecat am plecat pentru ca am vrut eu nu pentru ca si-au dorit altii.

Sunt multumit ca am fost EU pana la final. Daca si tu esti TU nu e nimic gresit in asta.

Tine minte insa un lucru - nu aparentele conteaza. Si ma gandesc aici la o tanara eleva rebela care facea ce vroia ea si ce vroia ea vroia bine. Ma bucur ca a fost atunci asa pentru ca altfel nu cred ca as fi reusit sa ma apropii de ea atat de mult.

Ne-am facut amandoi rai, Dyna - trebuie sa recunosti asta. Noi suntem de vina ca am cedat.

P.S. Vroiam sa-ti dau si un sfat dar n-o fac.fembo

Vlad Ilaș spunea...

În sfârşit. Eu mi-am dat seama de muult că n-are rost :)

cristina spunea...

Nu prea ar trebui sa imi bag nasul in discutie, dar sa stii ca'ti dau dreptate. Si ca te inteleg. Daca petreci ceva timp pe forum iti dai seama cum sta treaba si cine'i pe acolo. Si'acum iti dau dreptate. Si am asa o oarecare strangere de inima ca m'am luat de tine cand poate chiar nu trebuia. Cu pareri de rau si un dram de respect, te salut.

Elena Andreea spunea...

Îmi pare rău că renunţi,însă îmi pare bine că am făcut parte din forumul FJSC încă din octombrie 2008, atunci când atmosfera era alta.Eu am avut norocul să cunosc oameni tari(poate unora doar citindu-le blogurile)precum deathpen, krossfire,boyoutofhell,tralala,tu şi mulţi alţii.Doar eu ştiu cum îmi bătea inima când vedeam că unul dintre cei menţionaţi mai sus îmi corectase textul.Iar replicile ironice nu mă făceau să-i înjur sau să-i urăsc,ci din contră, făceam tot posibilul să ţin cont de sfaturi pentru ca următorul text să fie mai bun.Din păcate, acum sunt puţini candidaţi care gândesc aşa(unii se cred prea buni)şi nu apreciază timpul pe care voi îl pierdeţi, când aţi putea face ceva în folosul vostru, ca să nu mai spun că poate acum îi ajutaţi pe cei care peste ani ar putea să vă fie contracandidaţi pentru un loc de muncă.În fine, nu mai vreau să aberez.Tot ce am vrut să ştii este că există destui oameni care te apreciază pe forum.


P.S.:Astăzi a fost caravana FJSC la mine la liceu(Pitesti).Nici măcar nu s-a anunţat la mine la clasă...Dar nu am putut să nu tresar când am văzut în curtea şcolii oameni cu tricouri galbene pe care scria "FJSC"(acum am şi o şăpcălie FJSC). Evident, nu interesează pe nimeni asta, dar ideea era că, fie că intru sau nu la FJSC, pentru mine a fost şi este o experienţă frumoasă să fiu candidată FJSC.

misha spunea...

Scriu acest al doilea comentariu acum, după ce te-am cunoscut, după ce am cunoscut şi alţi studenţi de la FJSC...nu renunţa la forum, acordă-le celor dintre noi, care simţi tu că merită, şansa de a urca acolo unde eu am urcat acum câteva zile şi unde am văzut cine eşti, cine sunteţi cu adevărat...>:D<

Aura spunea...

Când eraţi ON, ştiu că am învăţat ceva, însă deloc suficient, nu am avut timpul necesar etc. Acum, odată cu retragerea voastră în cochilii care să vă apere de impertinenţă, critici gratuite, simt că...regressus ad...lista respinsi poate, uterum nu mai e posibil.

Imi pare rau.

carmesyta spunea...

Doamne! Ce probleme! Stiti ca sunt oameni care mor de foame, bla bla bla? Stiti ca sunt multi studenti care intra pe noroc la minunata facultate? Nu o sa se termine lumea, nu o sa se inchida facultatea daca se va inchide forumul! Profesorii nu isi dau intereseul nici la cursuri, voi vreti sa fie activi pe forum? Pai fac greva pentru ca vor salarii mai mari, de ce ar depune efort benevol pe forum?
Personal am postat 3 texte pe forum, unul a fost total pe langa subiect doar ca sa vad daca mi-l corecteaza un profesor. L-a corectat. Unul dintre texte l-ai comentat si tu si, stiu ca ma repet, erai la fel de incisiva chiar daca nu aveai nici rangul de studenta. Am intrat si fara prea mare ajutor de la forum, nu ca ar fi relevant, dar am intrat la zi. Nu am trecut la buget pentru ca nu-mi place scoala, dar macar sunt integralista.

Hai ca am batut campii, ideea e ca oricum facultatea asta nu m-a invatat mai nimic...daca am invatat ceva ce o sa imi foloseasca nu se datoreaza profilor sau materiilor incredibil de inutile, se datoreaza discutiilor si momentelor in care "am furat meserie". Ce m-a socat pe mine la facultatea asta a fost faptul ca toata lumea presupune ca trebuie sa stii multe, lucruri care nu iti sunt predate de nimeni, lucruri pentru care am ajuns la facultatea asta.
Mie mi s-a facut de mult scarba de facultatea asta, abia astept sa o termin si sa pot spune ca a fost cu sigurata cea mai mare pierdere de timp din viata mea!
Stai calma, nu mai corecta texte, o sa intre la facultate cine merita sau cine are bani sa faca pregatiri cu profi de la facultate. In rest, poate se mai maresc numarul de locuri la taxa, e 25 de milioane, cat mai multi studenti ca sa se stranga cat mai multi bani si facultatea nu are nici macar un sediu propriu. Bine a zis un fost coleg, "mareata Facultate de Jurnalism care e un hol!"