miercuri, 3 septembrie 2008

Acum un an

E 3 septembrie! Dacă nu era Mihai, micul stres, aş fi uitat că „azi acum un an” am dat admiterea. Am avut emoţii, am clacat, am dat-o în bară. Dar am avut noroc de persoane cărora le-a păsat şi mi-au fost alaturi. Sunt studentă la FJSC datorită lor, ei m-au convins să nu renunţ. Nu le-am mulţumit niciodată, pentru că nu îmi stă în caracter, Mihai ştie.

Despre admitere au scris şi Andreea şi Gazutza.

Astăzi se împlieşte un an şi de când ne-am cunoscut. Sper să mai treacă cel puţin zece ani în care voi doi să îmi fiţi cei mai buni prieteni. Oana, Mihai, vă iubesc mult, vă mulţumesc, LA MULŢI ANI!

Revenind la admitere, iată câteva întâmplări pe care le-am rememorat cu Mihai.

Mihai: Intru în sala, mă abordează domnul decan: "Cum te cheama?". Îi spun numele, mă găseşte pe lista. "Si prenumele?". I-l spun. "Ai ghicit, acum arată-mi totuşi şi un buletin!".

Dyna: Intru şi eu în sala, cu o întârziere de aproape o oră. Supraveghetorii fac prezenţa: "Robu?". "Aici". După zece minute : "Robu?". "Prezentă". Intră în sală domnul decan: "Robu a venit?".

Mihai: În timpul probei, se aude sirena unei ambulanţe. Tipul din spatele meu: "L-au furat pe Elvis!!!".

Dyna: Trebuie să completăm numele facultăţii pe foaia de examen. Cinci persoane au greşit. Probabil au scris "Facultatea de Jurnalism şi Ştinţele Comunicări".

Mihai: O candidată (calmă) către o supraveghetoare, cu 10 minute înainte de terminarea examenului: "Îmi daţi şi mie o foaie, vă rog?". Nicio reacţie. Peste 5 minute, puţin mai iritată: "Îmi daţi şi mie o foaie, vă rog?!". Nicio reacţie. "Dar daţi-mi, doamnă, o foaie, să termin de scris!!!".

Dyna: La specializare, trebuie să tragem o linie. O candidată: "Cât de lungă trebuie să fie?"

Mihai: Sunt cam stresat. Nu-mi vine nicio idee la naraţiune. Mă uit pe foaia tipului din stânga: "Este o dimineaţă răcoroasă de 3 septembrie". Mă uit pe foaia din dreapta: "Senzaţional! Statuia lui Elvis a fost furată!". Îmi creste moralul şi mă apuc de scris.

Dyna : Tot înainte de a veni subiectele, trebuie să scriem, pe foaia de examen, numele tatălui. O candidată: "Vai, vă rog să îmi daţi altă foaie, în loc de nume, am scris doar iniţiala tatălui". Domnul decan, vizibil iritat: "Fetiţo, dacă pe tatăl tău îl cheamă Mihai şi tu ai scris doar un M, adauga ihai". Candidata, aproape plangând: "Nu, nu pot, pe tata îl cheama Gheorghe şi eu am scris Gh!!!".

Mihai: Tipul din dreapta a făcut naraţiunea sub formă de articol: cu supratitlu, titlu, subtitlu şi şapou. Şi, că aşa-i şade bine, semnatura la sfârşit. "Are ceva dacă m-am semnat?", îl intreabă pe decan. "Cum adică, băiatule? Cu numele real?", întreabă domnul Coman siderat. "Da!!!" - i s-a dat o noua foaie.

Dyna: Înainte de a veni subiectul, mă abordează o candidată din acelaşi oraş cu mine. O ignor. După examen, mă aşteaptă în faţa facultăţii: "Sigur intru! Să vezi, la descriere am avut o idee geniala. Am descris cum o fetiţă bea dintr-o fântână în formă de penis". Nu a intrat la FJSC, dar perla ei a fost in top zece.

Mihai: În mijlocul probei, începe ploaia. O tipă: "Vai, îmi permiteţi să mă duc până la fereastră? Îmi plouă-n geantă!".

10 comentarii:

Eu spunea...

Noroc de postul tau... ca si eu am uitat ca admiterea a fost pe 3 septembrie. Chiar ieri am fost la facultate si i-am vazut pe cei care stateau la rand la inscriere , plini de emotii si mi-am adus aminte de mine in urma cu in an.
Ce repede a mai trecut timpul.

Anonim spunea...

dap eu mi-am amintit de la andreea:)
si eu am scris de asta...off ce memorii...
sunt al 6lea cititor:-p?

carmesyta spunea...

da...imi amintesc si eu o faza sau doua, cred ca am fost in aceiasi sala la admitere. Cred ca a fost deasemenea si domnul Petcu supraveghetor, pentru ca imi amintesc o faza foarte tare: unul dintre supraveghetori dadea indicatii despre cum trebuie completata foaia de examen (cred ca domnul Petcu, o sa intelegeti si de ce...) si spune "In coltul din dreapta (sau stanga nu mai stiu) va treceti numele. Si asta a fost prima proba a examenului, hai sa vedem cati au picat, cati nu au fost in stare sa isi scrie numele. Cine a gresit?" Din sala se ridica timid vreo 6 maini...nu stiu daca au intrat. Imi amintesc deasemenea ca un alt supraveghetor a fost regretatul domn Voicu. Dumnealui m-a intrebat cum ma numesc, numele tatalui si afland ca pe tata il chema Doru, a incercat vreo 10 minute sa imi explice de unde vine prescurtarea "Doru", apoi a mai angajat si o supraveghetoare in discutia asta si a inteles foarte tarziu ca pur si simplu asa se numea tatal meu, Doru, nu era o prescurtare...a fost frumos la admitere...am facut barcute din ambalajul de la o lama orbit si din cartela de metrou...se uita toata lumea la mine crezand ca sunt nebuna...oh well...bineinteles ca sunt...cred ca am scris ei eu ceva de genul asta pe blog...

Dyna spunea...

@ gazutza: mai nou, am cititori pe blog. Candidatii si prietenii pe care ii oblig eu sa citeasca toate prostiile mele :))

@ carmen: nu, pe noi ne-a supravegheat decanul, l-as fi tinut minte pe domnul Petcu :)

Anonim spunea...

Felicitari ! Voi ati facut un an! Noi inca ne stresam cu admiterea care se apropie :-ss si ne gandim : " Doamne , daca nu intru ? Am riscat totul pentru FJSC . Daca raman de dinafara :O:O " . Dar na ! Sa speram ca nu va fi asa ! Astept si povestirea de peste un an, cand veti relata experientele pe care le veti trai la admiterea de anul asta :)):))
>:D<

Anonim spunea...

mai fata draga
am citit cateva bloguri de-ale voastre din ce naiba ani mai sunteti si voi, ca nu puteti sa specificati, si mai toata lumea zice ca profii va trateaza cu curu si ca aveti ultimul jeg de wc posibil si ca invatati inutilitati, cum ar fi carti de-ale profilor, ca nu aveti laboratoare, ca nu merge licenta la fotosop si ca trebuie sa lucrati cu paint, ca nu invatati sa faceti montaj, iar unii scriu chiar ca regreta ca au ales fac asta. sa ma ierti de limbaj dar macar stiu ca zic unui lucru pe nume - referire clara la postarile tale "ironice".
daca postezi ceva posteaza pe bune si gata.
astept raspuns la chestiunea privitoare la profesionalismul fj-ului.

Dyna spunea...

Anonim, as fi preferat sa te semnezi.
Posturile mele ironice, ca atat ma duce capul, nu au vizat niciodata facultatea, ci candidatii.

SI, desi exista multe nedreptai ( nu doar la FJSC), singurul lucru pe care nu il regret este acela ca sunt studenta aici. E adevarat, baile sunt mizerabile. Despre licenta la photoshop, nu stiu nimic. Profii sunt geniali, am tot respectul pentru ei. Atat timp cat te intereseaza, te implici si te tii de treaba, vei avea doar de castigat.
FJSC e chiar o facultate faina!

liberace. spunea...

Iti cer scuze, in primul rand, Dyna, ca ii transmit ceva anonimului prin intermediul blogului tau. Insa in momentul in care ai de-a face cu oameni lasi, care nu au curaj sa isi dezvaluie identitatea, ma vad nevoita sa ii scriu aici si nu lui/ei personal.
Nu m-am ganditit nicio clipa sa aleg o facultate particulara pentru ca are wc-uri curate. Daca intentia anonimului era de a-si petrece anii facultatii in wc-uri, chiar nu ar trebui sa fie lamurit in legatura cu juranlismul, pentru ca nu se cauta femei de serviciu, ci viitori studenti, de preferabil competenti.,
In al doilea rand,probabil ca unii care sunt frustrati ca nu au fost admisi la FJSC barfesc facultatea, insa decat sa te iei de cineva fara rost, mai bine cauti pe google despre facultate si citesti singur toate succesele ce recomanda facultatea.
Ne bucuram de curajul tau de-a spune lucrurilor pe nume si gata, asteptam si numele tau acum.
Cat despre postul tau, ceea ce s-a intamplat acum un an, nu pot spune decat ca imi doresc sa scriu si eu la anul un post asemanator:D

Beatrice spunea...

Foarte amuzant:)) Este chiar surprinzator faptul ca,supraveghetorii sunt atat de sociabili si ca este o atmosfera destul de pozitiva la examen. Eu ce pot sa spun, astept sa treaca vreo trei-patru luni pt. a-mi incerca si eu norocul. Sper sa reusesc sa intru:D

Anonim spunea...

vaaai, cat de misto.sunteti nebuni rau! incep sa regret ca nu am dat si eu admitere la jurnalism, era a 3a optiune :d