vineri, 23 ianuarie 2009

Se închide forumul FJSC?

În secţiunea de meditaţii gratuite de la etajul6 a apărut un sondaj în care membrii pot să voteze pro sau contra închiderii forumului FJSC.

" Astăzi i-am propus domnului decan închiderea secţiunii "Meditaţii gratuite" de pe forum. Motivul principal ar fi faptul că profesorii de la FJSC nu intră periodic pentru a comenta textele candidaţilor. "

Păi da, dar forumul a supravieţuit şi până acum fără profesori. Deşi foarte mulţi sunt prezenţi în mediul on-line, nu s-au sinchisit să dea o mână de ajutor etajului6, aşa că nu înţeleg de ce ar depinde de ei continuitatea forumului.

"Părerile profesorilor cîntăresc mai mult, în mod evident, în ochii candidaţilor, decît cele ale celorlalţi candidaţi şi ale studenţilor."

Şi asta e adevărat. Însă candidaţii care au ţinut cont de observaţiile pertinente ale celorlalţi membri au făcut progrese considerabile. Totuşi, nu e atât de greu să scrii în limba română şi să ţii cont de nişte puncte din barem.

La fel ca Mihai, am fost şi eu dezamăgită de rezultatele de la admitere 2008, poate de aceea activitatea noastră pe forum nu a mai fost la fel de intensă. Dar în dreptul nostru nu scrie „foşti membri” şi încă suntem printre cei mai activi useri. Eu am rămas la fel de acidă, unii candidaţi încă deschid subiecte noi doar ca să ma înjure, încă mai primesc mesaje private cu ameninţări şi încă sunt considerată scorpia forumului. Însă, dacă la sfârşit, din 50 de oameni ne urăsc 49, dar un individ a făcut progrese datorită sfaturilor noastre, atunci a meritat efortul.

Touşi, mă întristează faptul că studenţii care şi-au asumat unele responsabilităţi intră pe forum din ce în ce mai rar. E adevărat însă că nici etajul6 nu mai reprezintă un spaţiu în care aspiranţii la o carieră de jurnalist primesc sfaturi, ci s-a transformat mai degrabă „într-o platformă de jucat fazan”. Dar consider că soluţia nu este închiderea forumului. Eliminarea secţiunilor ca „Micul nostru hi5” şi scăderea în rang a unor membri ar putea constitui un început pentru a readuce calitate etajului6, chiar dacă asta ar însemna diminuarea activităţii pe forum.

Până pe 30 ianuarie, am decis să ma uit peste toate textele de la admitere 2009, astfel încât să nu rămână nici unul fără comentarii. Şi sper ca George Hari Popescu să revină la părerea pe care o avea în toamnă.

" Sunt mîndru că am iniţiat acest forum şi rezultatele bune mă fac să uit nopţile enervante în care, ajutat de unii studenţi, încercam să traduc platforma şi să o optimizez şi să constat că “nu merge aia” şi “nu merge ailaltă”. "

Sper că noi ne-am făcut datoria şi că nu am dezamăgit promotorul acestui proiect!

13 comentarii:

Anonim spunea...

Am sa scriu si eu curand despre subiectul asta. Ar fi foarte multe de spus.

"dezamăgită de rezultatele de la admitere 2009" => vrei sa spui admiterea 2008, nu? Pentru ca nu ai de unde sti de pe acum rezultatele la admiterea din vara.

Eu nu as fi de acord sa se inchida "Micul nostru Hi5". Nu argumentez acum.

Povestea mea e simpla. Eu chiar as fi vrut sa ma implic pe forum, sa ii ajut pe ceilalti. Dar se stie, de prin noiembrie etajul6.ro imi da mereu eroare, indiferent de browser, chiar daca cacheul e gol si chiar daca am reinstalat Windowsul. Chiar imi pare rau, ca de ajutat as fi ajutat.

Insa e clar ca nu mi-as dori sa se inchida forumul. Daca era cazul meu as fi fost mai strict cu ceilalti, nici nu le-as fi dat drept la replica si nici nu m-as fi lansat in certuri stupide. Cea mai usoara cale e sa ignori si vezi ce usor se domolesc apele.

Bafta!
Bogdan

Eu spunea...

Pe mine nu m-a ajutat in nici un fel sectiunea "meditatii gratuite" cand ma pregateam pentru examen. Mai mult m-a incurcat. Facultatea ar trebui sa se organizeze si sa faca un program astfel incat lucrurile candidatilor sa fie corectate de profesori si nu numai de studenti. Daca nici un profesor nu vrea sa intre pe forum si sa citeasca macar cateva lucruri... nu inteleg de ce facultatea se lauda cu acesta sectiune de meditatii gratuite.

Anda spunea...

Asta îmi sună a egoism. Din punctul meu de vedere, acest forum a fost ţinut datorită studenţilor, normal, cei care s-au implicat. Cu ajutorul vostru eu am reuşit să evoluez şi ceea ce mi s-a întâmplat mie a fost o minune dacă o pot numi aşa. Dacă nu era dyna, eu nu ajungeam să învăţ atâtea lucruri şi să scriu texte din ce in ce mai bine. Asadar, sunt contra închiderii acestui forum. Cei care se implică sunt competenţi să facă acest lucru şi consider că fac o treabă extrem de bună. Cu sau fără profesori, atâta timp cât suntem ajutaţi de persoane care ŞTIU ce sfaturi să ne dea, nu văd de ce s-ar închide forumul. Felicitări dyna, mihai, callypso, oana şi lista continuă. Datorită vouă forumul a ţinut şi încă ţine... Toate cele bune, pup!

Dyna spunea...

@Bogdan: da, admitere 2008, am modificat, mulţumesc!

@Andreea: profii nu sunt plătiţi pentru a intra pe forum...

Anonim spunea...

Ceea ce nu ai spus este ca Admin trebuie sa dea bani din buzunar pentru a intretine forumul. Cred ca asta e un factor care inclina decisiv balanta.

Despre redactarea textului: felicitari, e foarte bine scris. Prezentarea parerilor antitetice ale lui Admin, citatele integrate etc. Imi place!

Acum parerea mea despre subiect: si eu am fost dezamagit de rezultatele admiterii. Nu de prietenii pe care mi i-am facut pe forum, ci de faptul ca toti (sunt convins) am ramas cu senzatia ca forumul, in conditiile acelor rezultate, este irelevant. Doar 3 persoane (sper ca n-am uitat pe cineva) de la care ma asteptam sa intre la buget au facut-o. Restul - la taxa. Asta m-a demotivat, nu am mai corectat niciun text din "Admiterea 2009". Am folosit forumul in ultimele luni doar pentru "Micul nostru hi5", "Pregatiri pt admitere" si "Cursuri de zi, anul II". De cand n-a mai intrat Admin atat de frecvent, lucrurile au scapat de sub control, cum ai spus si tu: se joaca fazan, se deschid multe subiecte aiurea.

Eu am crezut ca se face usor-usor "schimbul de generatii" de moderatori. Eu mi-am facut datoria cu varf si indesat, ca si tine, anul trecut. Cei din noua generatie se pare ca sunt prea ocupati cu temele si alte activitati pentru a mai se ocupa de forum. Nu-i acuz, dar consider ca, in aceste conditii, forumul cam mananca degeaba din banii lui Admin.

Candidatii de anul asta sunt mult mai impertinenti decat cei de anul trecut, asta e un alt factor. Daca nu vor sa tina cont de parerile noastre, de ce sa ne mai batem gura? La anul, o sa ne "specializam" si o sa dam licenta. N-o sa mai avem timp sa socializam cu bobocii. Eu unul sunt multumit de prietenii pe care mi i-am facut pana acum in facultate. Pe mine forumul m-a ajutat enorm, eu i-am dat mult inapoi forumului.

Este doar punctul meu de vedere. Asteptam si alte pareri. Si eventual, daca studentii de anul I mai vor forumul in picioare, sa facem o cheta :)))

Dyna spunea...

Mihai, da, aşa este, forumul există pe cheltuiala domnului profesor.

Şi hai să lăsăm modestia la o parte: noi am dus în spate forumul timp de un an, nu profesorii.

Cât despre "schimbul de generaţii" dintre moderatori, noi am fost mai receptivi. Eu îmi recunosc greşeala din toamnă, când foarte mulţi candidaţi propuşi de noi au primit rangul de "moderator".

Mihai, trebuie să recunoşti că şi actualii boboci sunt mai impertinenţi decât eram noi. De noua deneraţie de candidaţi nu are rost să mai vorbim.

Da, foarte bună ideea cu cheta... Acum rămâne să vedem dacă sunt doritori.

Anonim spunea...

Forumul isi mai justifica existenta daca vor mai intra si profesorii. Oricat ar incerca unii studenti( carora le multumesc) sa explice unele probleme, apar discute.
Corectura facuta unui text de catre un profesor este una indiscutabila si , adesea, mai explicita, usor de retinut. Stilul adoptat pana acum de profesori pana acum nu este unul greoi, care sa dea batai de cap in a intelege ce au vrut sa spuna despre textul tau. Pe mine unele explicatii de anul - aduse de profesori - trecut m-au lamurit cu anumite probleme.

Anonim spunea...

Nu cred ca trebuie cautati vinovati pentru numarul mare de moderatori actuali. Pana la urma, Admin a fost cu ideea, iar intentiile au fost bune, asta e clar. Putem spune numai ca unele decizii au fost neinspirate. Iar acum normal ca nu mai putem da inapoi, ar fi cinic sa-i propunem lui Admin pe cine sa retrogradeze in functie :). Sa vedem ce va urma... e timp pana pe 30 ianuarie :)

Cosmin spunea...

FJSC-ul fara forum e la fel ca Steaua fara Lacatus.

Anonim spunea...

Forumul FJSC e un mare plus adus imaginii facultatii. Numai cand auzi "singura facultate unde se intra pe baza de meditatii gratuite" esti incantat. Numai ca si consistenta acestor meditatii (nu acuz pe nimeni) s-a diluat mult fata de inceputuri. Si asta nu din cauza studentilor, ci a sfaturilor din partea profesorilor. Plus ca, nu inteleg, de ce in fata unui profesor iti poti vedea lungul nasului, dar in fata unui moderator nu?! Astazi moderatorii mai ca nu sunt injurati cand spun vorbe de rau. E uimitor cum lucrurile se schimba de la un an la altul, si in loc de "multumesc pentru explicatii" te trezesti cu un "mie de ce nu mi se corecteaza textul???". Toate bune, noi sa fim sanatosi!

Anonim spunea...

as vrea sa putem face ceva...acest forum este esential, in special, sectiunea de meditatii gratuite..daca nu era Mihai, initiatorul meu, care imi corecta texte, desi erau foarte slabe si Dyna, care sa imi inroseasca textele si sa ma determine sa nu mai public, ci doar sa raman la a citi si comenta texte, nu intram.So..multumim mamy..ptr post

Anonim spunea...

Cum sa se inchida forumul? Asa ceva nu se poate! Daca unii oameni s-au chinuit sa il deschida si sa faca in asa fel incat acesta sa supravietuiasca, in ciuda certurilor dintre utilizatori si a problemelor tehnice ce au survenit pe parcurs, nu vad de unde atata rautate acum...Pe mine m-a ajutat destul de mult sectiunea de "meditatii gratuite". Tin minte ca primul meu text a fost o naratiune, de 4 pagini de caiet studentesc, plina de imagini artistice. Pe vremea aia am luat id-ul Myei de pe forum, i-am dat add,crezand ca este anul I deja si am inceput sa vorbesc cu ea. Ea mi-a citit acel text si mi-a spus ca nu asa se cere la admitere. Ca este sublim, dar lipseste cu desavarsire...ceva de genu. Ulterior, i-am cunoscut te Mihai si Dyna..ce m-am mai certat cu Dyna (incapatanate amandoua...:D). Cu ajutorul forumului am aflat de Caravana FJSC care a fost la mine in oras. Am mers la licee, m-am intalnit cu ei, am iesit in oras la un suc, ne-am intalnit face to face, am discutat despre forum si admitere. Etajul6.ro este locul unde multi si-ar dori sa urce. Multi afla despre el prin intermediul forumului si al celor care se straduiesc sa il tina pe picioare. Recunosc, rusinata, ca anul acesta nu prea am mai intrat, desi pana ina dmitere corectam la greu. Va cer scuze pentru acest lucru. Oricum, nu cred ca exista saptamana in care sa nu intru macar pentru 5 min pe forum, chiar daca nu imi dau parerea la niciun subiect...
In concluzie, in niciun caz nu as accepta ca acest forum sa se inchida. Sunt multe informatii utile acolo, se leaga prietenii, se descopera lucruri si talente noi. Pentru cei care spun ca nu i-a ajutat forumul .. pe voi v-au ajutat profesorii, carora le-ati bagat bani in buznar. Insa, au fost multi care nu si-au permis acest lucru si de aceea "meditatiile gratuite" au fost un sfetnic bun...
NU SE VA INCHIDE FORUMUL!!!

Anonim spunea...

Mihai....cativa au intrat si la ID. :P

Cat despre cheta, e o idee buna daca ar tine forumul in picioare. Dar pentru asa ceva trebuie sa mobilizam din timp atat studentii si candidatii.

Solutii exista, la inregistrarea contului admin ar putea cere o taxa infima pentru a pastra contul valid timp de o luna, un an...cat se poate. Tot e la moda sa se plateasca prin transfer credit, asa ca ar fi o solutie... Macar atat pot face candidatii, in schimbul meditatiilor care se dau.