joi, 19 martie 2009

Din nou în Cluj

Aşa cum am promis, am revenit în Cluj, însă de această dată însoţită de Claudia, Mihai şi Oana (în ordine alfabetică). Îmi pare rău că nu am fost cea mai bună tovaraşă de drum şi nici cea mai bună colegă de cameră în cele trei zile petrecute alături de ei în Ardeal.

Am ajuns joi în Cluj. Am mâncat iar la Casa Vikingilor (unde am făcut o fază de blondă, dar rămâne între noi), apoi am jucat bowling. Evident, eu am câştigat. Vineri a fost cea mai activă zi. Am vizitat mai întâi Muzeul de Farmacie. Ghidul, un individ tare dubios, se grăbea să ne scoată afară, se închidea muzeul. Măcar am aflat că isteria şi depresia se tratează cu secreţia anală a castorului şi cu excrementele unei sopârle africane (sâmbătă aş fi avut nevoie de orice leac împotriva isteriei ). Am vizitat o catedrală, apoi am mers la Leu. De această dată, i-am lăsat să ma bată la bowling.

Nu îmi mai place (atât de mult) pireul de castane. Am mâncat unul scump şi foarte prost. Uzi şi îngheţaţi, ne-am îndreptat spre stadion, la meciul dintre CFR Cluj şi Rapid. Mihai şi-a ascuns bine fularul cu Rapid şi a aplaudat la fiecare fază a clujenilor. Trădătorul!

În continuare, iubesc Clujul şi ardelenii. Unui nene care stătea în faţa noastră pe stadion i s-a făcut milă de noi şi ne-a dat nişte ziare, pe care să le punem pe scaunele ude. Claudia a improvizat o umbrelă din bucata de hârtie. Ineficient însă, căci în două minute, ziarul i s-a rupt deasupra capului. Acelaşi domn amabil a observat păţania şi i-a dat o umbrelă adevărată!

În prima repriză, a plouat cu găleata. Am îngheţat de frig şi am încercat să învăţ imnul CFR-ului ( Lupă, lupă şi învinge, forţa, forţa CFR...). Noi, fetele, nu am înţeles mare lucru din ce se întâmplă pe teren, am fost mai atente la atmosfera din tribune. După vreo jumătate de oră de joc, Claudia l-a întrebat pe Mihai, la o fază a Rapidului: „ Acum e 3-0, nu?” ( meciul s-a terminat 0-0 ).

După pauză, a început să ningă. Nu am văzut nicidoată fulgi de zăpadă atât de mari şi atât de deşi. Nu ne-am întors la locurile noastre, ci ne-am aşezat într-o zonă acoperită a stadionului. Jocul a fost oprit de două ori, în minutul 51 şi în minutul 71. Oana a dat vina pe ghinionul meu. Cică nu ar fi nins dacă nu eram eu. Lui Mihai i-a crescut inima când a auzit, taman în mijlocul susţinătorilor lui CFR, un „Hai Rapid!”. Din nou, ardelenii au umor. Ah, şi ne-au plăcut înjurăturile lor, extrem de inofensive. Cea mai dură a fost „ No, să nu te miri de el de unde-o venit?”. Oricum, eu am fost mai atentă la joc în cea de-a doua repriză. Mi-am pierdut interesul spre sfârşitul meciului, când Pereira a fost schimbat.


Pentru că mi-a plăcut atmosfera de pe stadion, merg şi sâmbătă la meci, cu Mihai. De data aceasta, pe Giuleşti. Şi nu mă voi mai chinui să învăţ imnul echipei gazdă, pentru că ştiu deja toate cântecele cu Rapid ( mulţumesc, Ioana, mulţumesc, Mihai :D ).

Din nou a fost pusă la încercare capacitatea mea de a mă orienta în spaţiu. De pe stadion, am ajuns în gară, deşi ar fi trebuit să ajungem undeva în centrul oraşului. Din fericire, a venit cineva după noi.

Sâmbătă am fost iar la la Casa Ardeleană, apoi în vizită la una din prietenele mele cele mai bune. Acolo, ne-am întâlnit cu o alta prietenă de-ale mele, care era şi ea în vizită în Cluj. Am depănat amintiri, iar ele au ţinut să le povestească şi celorlaţi picanterii din tinereţea noastră tumultoasă. Ce vremuri!

De acolo, ne-am îndreptat spre Cetăţuie. Am admirat panorama oraşului şi am făcut multe poze. Ne cumpărasem bilete, toţi patru, pentru sâmbătă seară. Eu m-am răzgândit şi am mai rămas o zi.

Sâmbătă noapte m-am revăzut cu Bogârză, un fost coleg de clasă. Mă bucur că l-am tras atât de des de păr în liceu, acum are nişte plete superbe. Dar tot negru, creţ şi alcoolic a rămas, de aia mi-a fost mereu drag. Ah, şi pentru că face o omletă delicioasă.

Ne-am plimbat o oră, până când s-au decis băieţii în ce local să mergem să bem o bere. Şi dacă a fost vorba de bere, evident că a fost prezent şi Flo, frăţiorul meu mai mic şi cu o freză urâtă (noroc că-l salvează inteligenţa). Phlow este persoana din vina căreia nu îmi voi mai prinde niciodată părul în cozi. Şi tot el este individul cu care poţi să bei Sex on the beach o noapte întreagă, până te dau barmanii afară. Apoi stai cu doza de Timişoreana pe malul Moldovei şi admiri răsăritul (nu e din experienţă proprie, aşa am auzit). Tot cu Flo chiuleam în liceu şi mergeam în parc, să ne uităm la veveriţe ( am promis că voi scrie asta pe blog).

Duminică a fost cea mai liniştită şi cea mai frumoasă zi, am fost doar NOI. Ar fi fost perfectă, dacă nu ar fi fost colegul (retardat) de apartament al lui Dragoş, care a ascultat manele la maxim. Şi dacă tot veni vorba de Dragoş: mulţumesc, mămicule,pentru că ne-ai găzduit!

Am prostul obicei de a-mi face mereu o primă părere greşită. Aşa s-a întâmplat şi cu ardelenii, care nu-mi erau, la început, foarte dragi. În schimb, în privinţa Clujului nu m-am înşelat. Rămâne oraşul de care m-am îndrăgostit (deşi are trotuare foarte înguste)şi pe care-l voi vizita de câte ori voi avea ocazia.

În cele patru zile am învăţat că nu am nevoie de pretexte pentru a revedea persoanele dragi mie, mi-am reamintit că spun, de multe ori, lucruri pe care nu le gândesc şi pe care le regret mai târziu. Mi-am dat seama că ar trebui să fac o statuie persoanelor care-mi suportă toanele şi mă iartă mereu şi că ar trebui să fiu recunoscătoare pentru prietenii pe care-i am. (iată că sunt aproape umană)

Cam atât din Cluj. Cu siguranţă, voi reveni!

18 comentarii:

Anonim spunea...

Cate amintriri placute. Sper sa ajung si eu candva in Cluj. :)

Pozele imi plac mult. Vad ca Mihai a rapidizat-o si pe Claudia. :D

Divertisment spunea...

Interesant blog,as dori sa facem schimb de bannere.Daca vrei intra pe blog,completeaza formularul si iti voi promova bannerul in toate blogurile inscrise.Toate cele bune.

Clauzel spunea...

NU NU NU, BOGDAN. TOT STELISTA MA MENTIN...NU MA POT INDOCTRINA EI ASA USOR ;))
CATE DESPRE CE A SCRIS MAMI..HIO HIO HIO..CE FAZE BESTIALE!
DESI ERA SA INTRU IN HIPOTERMIE, CLUJ RULES!
PS : AM INVATAT SA FOLOSESC IOI!

creata spunea...

ma bucur ca te-ai simtit bine in cluj. sper sa ajung si eu pe acolo sa vad ce ti-a placut asa mult pentru ca mie nu mi-a placut cand am fost dar poate pentru ca nu mi l-a aratat cine trebuia. sper sa te tii de cuvant si sa ajngi si in iasi sa vezi ca si aici e foarte frumos. :*

Anonim spunea...

Din cate stiu eu, "M" vine inaintea lui "O", deci nu asta ar fi ordinea alfabetica. Hai sa te scot si sa zic ca te refereai la ordinea alfabetica a numelor de familie. :))
A fost frumos la meci, dar sper sa vad si unul pe vreme buna. Nu stiu daca sambata asta, insa cat de curand.
Clujul e un oras frumos, cu multe de vazut, cu trotuare f inguste si cu persoane de nota 10 (dar nu din Cluj).
Ah, ai uitat sa zici ca am aflat si elixirul dragostei. :D

Anonim spunea...

Omleta facuta la frigider Metalica (daca ar fi fost scris si cu doi de l era prea tare :P)...
Sper ca o sa revii curand si n-o sa stau iarasi dupa tine 2 ore pana te imbraci.

Mi-e dor de orele de mate din Sem(prietenii stiu de ce)...

Graso :P

Anonim spunea...

Si am uitat sa precizez ca am cele mai faine plete (fara sa fiu modest) :P

Asta numai ca sa-ti fac in ciuda ca nu mai poti sa ma ciufulesti....

Anonim spunea...

eu sunt mai offtopic aşea... aveam impresia că te ştiu din vedere, dar nu eram prea sigur. pozele de acilea m-au mai luminat :D

dar oricum, sigur am trecut pe lângă tine fără să te salut, nu? :D tot am impresia că mai e o persoană la fjsc care-ţi seamănă destul de mult... n-ai vreo sora p-aci, nu? :))

Dyna spunea...

fbogdan: Mihai m-a "rapidizat" pe mine!

Casoni: dacă mi-ai spune şi cine eşti şi cum ai ajuns pe blogul meu, poate.

Claudia: No, iooooi! :)

Creta: Am promis, sper să mă ţin de cuvânt, deşi nu-mi place în Iaşi.

Oana: da, oridinea alfabetică mi-a cam dat dureri de cap :)) Şi da, peroanele fac totul. Culmea, când aceste persoane erau acasă, nu mi se părea Câmpulungul un oraş prea frumos

Bogârză: Dap, dar tu eşti negru şi creţ! Văleu! Şi ala era aragaz, nu frigider :) Îmi pare tare bine că ne-am văzut, ţigane! :*

Blogdefizze: Se poate să fi trecut pe lângă mine, doar că eu habar n-am să te asociez cu o figură. :) Nu am văzut pe nimeni care să-mi semene, îmi place să cred că sunt unică :) Aştept totuşi să pui şi tu o poză pe blog, să mă dumiresc. Ah, suntem coelgi de an, nu?

Anonim spunea...

M-ai facut curioasa in privinta Clujului. Sper sa am ocazia sa il vizitez. In rest, ce sa iti spun. Multa bafta si aveti grija de voi(Tu, Mihai, Oana si Claudia, chiar daca nu o cunosc).
Voi mai posta pe aici cand timpul imi va permite. Pana atunci, sa ai grija de tine!

Anonim spunea...

Pfff...Ce oras o mai fi si Clujul asta? M-ai innebunit cu el si pireul de castane, de care, apropo, am vazut ca te-ai lecuit =)) . Cand am sa ma fac mare, am sa merg si eu in Cluj, sa vad poate "pierd" si eu telefonul si risc sa o incasez =))=))
Te iubesc
AAA.... La multi ani mie :P:P :">

Dyna spunea...

Da, da. La mulţi ani, Andeluţa! :*

Anonim spunea...

trebuia sa povestesti si de seara de miercuri, si aia face parte practic din aceasta "iesire" :D ziua de vineri a fost cea mai tare, vremea urata a avut farmecul ei :D iar ghidul de la farmacie... genial :))) pacat ca nu m-a impresionat clujul asa tare ca timisoara, spre ex.

Anonim spunea...

Eu abia aştept să termin cu facultatea asta şi să plec din Bucureşti. Ori la Cluj, ori la Iaşi, încă nu m-am decis :)

Oricum... Clujul îi fain. Şi eu am mulţi prieteni pe-acolo şi merg cu drag de fiecare dată.

Cortizo spunea...

Esti aproape umana si gatesti aproape la fel de bine ca mine :))

Dyna spunea...

Lovingvama: nici mie nu-mi place Bucureştiul, dar nu prea văd sanse de a face presă în alte oraşe.
Cos: Muuult mai bine decât tine :)

Aura spunea...

E musai să îl proclamăm cel mai frumos şi civilizat oraş!

Anonim spunea...

:))
"3 sexuri pe plaja" - cum cerea Flo?
imi cer scuze, dar la tastatura lui frate-miu nu am diacritice ~ makes me angry.