vineri, 12 februarie 2010

Uite forumul, nu-i forumul!

Nu pot intra pe etajul6.ro şi sufăr ca un câine. Ba nu, mai rău, sunt în sevraj. Forumul e ca un drog pentru mine, iar eu sunt dependentă. Am tras draperiile, nu suport lumina. Îmi dau pumni în cap, strâng din dinţi, ascult The Verve- The Drugs Don't Work. Pisica Şoseţel mă priveşte confuză. Nu înţelege că am nevoie disperată de o doză de forum, ca să pot s-o fac pe-a deşteapta.

Repede, trebuie să apăs F5, poate s-au remediat problemili. Dacă apare un text nou şi nu sunt prima care îl corectează? Măcar o afirmaţie răutacioasă, în anii trecuţi erau populare ironia şi replicile acide. Corecturile nu trebuie să fie pertinente, doar am autoritate. Eu sunt studentă, pe când amărâţii de candidaţi trebuie să treacă de un examen. Da, da, trebuie doar să fiu prima care comentează. Vai, dacă ceilalţi membri vor avea mai multe mesaje decât mine? Degetele îmi sângerează, dar nu mai simt durere. F5,F5,F5!


Hai să fim serioşi! Anul trecut, eram de părere că noua generaţie de candidaţi este vinovată de harababura de pe forum. Între timp, candidaţii au devenit studenţi, dar unii dintre ei nu şi-au schimbat obiceiurile. Rangul se schimbă, naravul ba! Dacă ne apucăm să corectăm, cel puţin să o facem organizat şi pertinent, nu să ne întrecem în numărul de mesaje.

Pe bune, nu sunt un model de urmat. Dacă am fost “obsedata de virgule” ori “spaima forumului”, cum mă alintă Mikişor, nu înseamnă că actuala generaţie trebuie să se comporte la fel. Pe de altă parte, unii au înţeles că trebuie să aibă o identitate, un stil propriu. Tot ei mi-au atras atenţia: “Z încearcă să te copieze”, “Y este o imitaţie de Dyna” etc. Au dreptate. Totuşi, aş adăuga eu, copia este destul de nereuşită, pentru că eu puneam cratimele unde trebuie şi dublam i-ul atunci când era nevoie. În aroganţa mea nemărginită, nu mă simt deloc flatată.

O altă problemă însă nu-mi dă pace: în consiliul de pe 25 ianuarie, s-a hotărât că “profesorii vor fi stimulaţi financiar să intre pe forum”. Atunci, secţiunea de meditaţii gratuite ar trebui să se numească “meditaţii semi-gratuite”. E adevărat, candidaţii beneficiază, gratis, de sfaturile studenţilor şi ale profesorilor (teoretic doar). Însă dascălii noştri nu meditează dezinteresat, ci aşteaptă să fie recompensaţi. Parcă gratuit presupunea că nu costă nimic, este dat/primit fără nicio plată. Probleme de nunaţă, nenică! Contează doar din perspectiva cui priveşti.

Mai e şi individul ăla dubios, Alexandru Cohuţ. “Bondocul cu pretenţii de intelectual”, cum l-au numit colegii de breaslă, garantează reuşita la examenul FJSC, în schimbul unor sume fabuloase. Alexandru Cohuţ nu e profesor la noi la facultate şi nu corectează textele de la admitere. E doar un şarlatan care mi-a explicat, foarte preţios, că eu nu am niciun drept să-l întreb (politicos) despre activitatea sa.

Nu sunt nedreaptă, există şi profesori (puţini) care s-au implicat fără a fi încurajaţi material. Înainte ca forumul să se redeschidă, am discutat cu doamna profesoară Mădălina Moraru despre meditaţiile gratuite. În acest an, dumneaei trebuia să coordoneze o echipă care să dea sfaturi candidaţilor. Corectarea textelor ar fi fost metodică, competentă şi s-ar fi realizat după un barem bine pus la punct. Planul nu a mai fost pus în aplicare, se pare că funcţionează destul de bine competiţia “cine are mai multe mesaje postate”.

Cu această ocazie, vreau să le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut şi au crezut în mine. Vreau să opresc poluarea şi să hrănesc copiii din Africa.

Acum, serios, chiar îi mulţumesc lui Mikişor. Olte mi-a dedicat un articol la ea pe blog. O să-i cumpăr un praz pentru asta!

6 comentarii:

florynleahu spunea...

well, hello there, welcome back! :)
sincer si eu urasc oamenii care scriu cu un i in minus sau si mai rau, in plus. si stii ce urasc cel mai mult? ca sunt al dreaq de multi, cred ca peste 90 la suta. trist... ce pretentii ai putea sa ai de la un strain care invata limba romana? si macar de-ar fi mare inginerie... pune si ceva funny pe blog :P unde e dynaaaaa? :)

Mickyda spunea...

Sa-ti fie rusine ca minti lumea ca imi iei praz!!!

Corina spunea...

Adevărat grăit-ai. Atât.

Anonim spunea...

tare as fi interesat sa aflu cine se ocupa de forum mai nou.face o treaba "minunata". completez nemernicul ala de forumular pentru a 6a oara maine daca nu imi vine confirmarea pe mail (dupa alte 2 adrese yahoo creeate si un gmail).

apelez la tine vazand ca esti "buricul FJSC-ului".zic si eu.
chiar nu se poate face o administrare manuala a conturilor?
imi iese par alb si e pacat ca sunt tanar inca.

florynleahu spunea...

Hello, ai o leapsa la mine pe blog! :)

Dyna spunea...

Florin: voi răspunde la leapşă :)
Anonim: nu merge forumul de vreo lună...